Tavuk Kanat Fiyatlarına Fırsatçılık Damgası! Yaza Bulunamayabilir...

Tavuk Kanat Fiyatlarına Fırsatçılık Damgası! Yaza Bulunamayabilir...

Pek çok kasapta ve markette kanat bulunamıyor.

5 Ayda Yüzde 200 Zam, Yaz Sezonunda Bulunamayacak Riskine Dikkat!

Kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle beyaz ete talep artarken, bu durum tavuk kanat fiyatlarında fahiş artışlara yol açtı. 5 ayda yüzde 200 zamlanan kanat fiyatları, Ramazan Bayramı'nda da vatandaşı zor durumda bıraktı. Pek çok kasapta ve markette kanat bulunmazken, İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal, önümüzdeki yaz sezonunda da kanat sıkıntısının yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Fiyat Artışının Sebebi Ne?

Artan Kırmızı Et Fiyatları: Kırmızı et fiyatlarının 600 lirayı aşması, vatandaşların beyaz ete yönelmesine neden oldu. Bu durum, tavuk kanatlarına olan talebi artırdı.

Fırsatçılık: Talebin artmasıyla birlikte bazı tavuk firmalarının fırsatçılık yaptığı ve fiyatları fahiş şekilde yükselttiği iddiaları gündeme geldi.

Kesim Kısıtlamaları: İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal, bazı firmaların parça ürün satışına yönelmesi nedeniyle kanat ve bud gibi ürünlerde kısıtlama yaşandığını belirtti.

Bayramda Fiyatlar Uçtu: Ramazan Bayramı'nda kanat bulmak iyice zorlaşırken, bulunan ürünlerde de fiyatlar fırladı. Bazı kasaplarda kanat fiyatının 200 lirayı aştığı görüldü.

Yaz Sezonunda da Sorun Yaşanabilir: Veysel Günal, önümüzdeki yaz sezonunda da kanat bulma sorunu yaşanabileceği uyarısında bulundu. Günal, bunun sebebinin ise artan talep ve üretimdeki kısıtlamalar olduğunu savundu.

Vatandaş Ne Yapıyor?

Kanat bulmakta zorlanan vatandaşlar, kanat yerine incik ve pirzola gibi diğer tavuk ürünlerini tercih etmeye başladı.

Mahalle Kasapları Yetki İstiyor: Veysel Günal, tavuk parçalama yetkisinin mahalle kasaplarına verilmesi gerektiğini savundu. Günal, bu sayede vatandaşların daha uygun fiyata kanat bulabileceğini savundu.

Yetkililerden Çözüm Bekleniyor: Vatandaşlar ve kasaplar, yetkililerden tavuk kanat fiyatlarındaki fahiş artışa çözüm bulunmasını bekliyor.