2024 İOKBS bursluluk sınavı görev ücretleri açıklandı! 2024 İOKBS bursluluk sınavı takvimi yayınlandı!

2024 İOKBS bursluluk sınavı görev ücretleri açıklandı! 2024 İOKBS bursluluk sınavı takvimi yayınlandı!

İOKBS bursluluk sınavı için geri sayım devam ederken, 2024 İOKBS sınavında, görevli ücretleri merak konusu oldu. Öğretmenler, “Sınavı Gözetmeni, Yedek Gözetmen, Salon Başkanı sınav görevi ücreti ne kadar?”

İOKBS bursluluk sınavına katılım sağlayacak öğrenciler tarafından sınav takvimi merak konusu olurken, sınavda görev alacak öğretmenler tarafından 2024 İOKBS bursluluk sınavı görev ücretleri en çok araştırılan konular arasında yer aldı. İşte sizlerle, 2024 İOKBS bursluluk sınavı görev ücretleri...

2024 İOKBS bursluluk sınavı ne zaman?

İOKBS bursluluk sınavı ülke genelinde örgün eğitime devam eden maddi durumu yetersiz olan ve burs ihtiyacı olan öğrencilerin katıldığı sınavdır. Bu sınava İlkokul ve ortaokul kademesinde öğrenciler katılım sağlamaktadır.

Öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sunan “İOKBS” sınavı 21 Nisan 2024 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00’da başlayacak. Öğrenciler için ayrı önem taşıyan İOKBS sınavına, kamu görevlileri gözetmen-yedek gözetmen, salon başkanı olarak görev alacak.

2024 İOKBS bursluluk sınavı görev ücretleri ne kadar?

21 Nisan 2024 Pazar günü uygulanacak İOKBS bursluluk sınavının takibi için ise öğretmenlere birçok görev sunulmaktadır. Öğretmenlere sunulan bu görevler söz konusu sınavların aksamdan yapılması için ayrı ayrı önem arz ederken, öğretmenlerin bütçelerine ek gelir imkanı sunmaktadır.

Sınavlarda görev alan öğretmenlere, bulunduğu statüye göre sınav görev ücreti verilmektedir. 2024 İOKBS bursluluk sınavında sınav, gözetmeni, yedek gözetmen, salon başkanı görevi ücretleri ise şu şekilde;

  • Sınav Sorumlusu sınav görevli ücreti 1922 TL
  • Sınav Sorumlusu Yardımcısı sınav görevli ücreti 1281 TL
  • Salon Başkanı sınav görevli ücreti 1057 TL
  • Gözetmen sınav görevli ücreti 1025 TL
  • Yedek Gözetmen sınav görevli ücreti 769 TL

Sınav görevli ücretleri memur maaşı katsayı oranları baz alınarak hesaplanmaktadır. Bu neden dolayı da sınav görevli ücretleri yılda iki kez artış gösteriyor. Ayrıca yukarıda belirtilen rakamlar vergi dilimlerine göre değişkenlik gösterebilir.