Kadro Alan Taşerona Asgari Ücret Zammı Yansıyacak Mı? Bakanlık Açıkladı...

Kadro Alan Taşerona Asgari Ücret Zammı Yansıyacak Mı? Bakanlık Açıkladı...

Kamuajans.com – Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkan Fatih Öksüz kadroya geçen işçilere asgari ücret zammının yansıtılıp yansıtılmayacağı ile ilgili açıklamada bulundu.

Öksüz açıklamasında Bakanlık'ta yapmış olduğu görüşmeleri de anlatarak "Taşerondan Kadroya geçen işçiler için daha önce Bakanlıktada yapmış olduğumuz görüşmeler üzerine maalesef asgari ücret zammı yansımayacaktır.Fakat sosyal yardımlar hariç ve 2019 'daki yüzde 4 zam da maaşa yansıtıldıktan sonra maaşı asgari ücret altında kalan olursa o aradaki fark tamamlaması yapılacaktır." dedi.

Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkan Fatih Öksüz'ün açıklamasının tamamı şöyle;

"Değerli arkadaşlar asgari ücret hakkında yoğun şekilde gelen mesajlar ve aramalara cevap veremediğim için kısa bir açıklama yapma ihtiyacı duydum;

Öncelikle 2019 Asgari ücreti tüm emek camiasına hayırlı olsun.

Platform olarak talebimize yakın bir ücret olmuş olup bir nebzede olsa insanlarda memnuniyet yaratmıştır.

TAŞERON OLARAK ÇALIŞANLARA YANSIYACAK

Yansıma olayına gelince 400 tl civarındaki zammın tamamı taşeron olarak çalışan arkadaşlarımıza yanısıyacaktır.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALIRSA FARK TAMAMLANACAK

Taşerondan Kadroya geçen işçiler için daha önce Bakanlıktada yapmış olduğumuz görüşmeler üzerine maalesef asgari ücret zammı yansımayacaktır.Fakat sosyal yardımlar hariç ve 2019 'daki yüzde 4 zam da maaşa yansıtıldıktan sonra maaşı asgari ücret altında kalan olursa o aradaki fark tamamlaması yapılacaktır.

Bu bilgi Bakanlıkla yaptığımız görüşme üzerine paylaşılmıştır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.