CHP'nin İzmir Adayı Belli Oldu

CHP'nin İzmir Adayı Belli Oldu
Kamuajans.com – CHP'de adayları belirlemek için yapılan Parti Meclisi toplantısı sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in açıklandığı toplantı 18 saat sürdü. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP'li Seyit Torun, 145 belediye başkanını açıklarken; Kırklareli'nde Tuna Soykan, Hakkari'de Metin Koparan, Rize'de Ayhan Akyüz ve Zonguldak'ta da Şenol Şanal'ın aday olduğunu açıkladı

CHP Parti Meclisinin (PM) yeni belediye başkan adaylarının belirlenmesi için yaptığı toplantı sona erdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı 18 saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre, özellikle İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının oylanmasında yaşanan tartışmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu toplantıya üç kez ara verdi.

Gergin bir ortamda devam eden toplantıda söz alan üyeler, PM'ye sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulundu. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun istifası da bazı PM üyelerinin parti yönetimine eleştirilerine yol açtı. AA'nın haberine göre; yaşanan tartışmalar üzerine bazı PM üyeleri "kapalı oylama" talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda çok sayıda ilçenin adayı "kapalı oylama" yöntemiyle belirlendi.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın, bazı adaylarla ilgili yeniden değerlendirme talebinde bulunduğu, olumlu yanıt alamayınca toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

PM'de bazı ilçe belediye başkan adayları çok az farkla kabul edilirken, oylamada, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yeniden adaylık için gerekli oyu alamadığı ifade edildi.

GELECEK PM'DE DEĞERLENDİRİLDİ

CHP MYK listesinde İzmir Bayraklı adayı olarak geçen Cevat Durak ve Buca'da Aydoğan Hepdemirgil'in de Parti Meclisi'nden çıkamadığı belirtildi.

Şişli Belediye Başkan Adayı olarak CHP Merkez Yönetim Kurulundan (MYK) geçen Fidan Aslan Eroğlu isminin ise Parti Meclisinde geri çekildiği kaydedildi. Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün partisinden istifası tartışmalara neden olmuştu.

PM'nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un adaylığına da onay vermediği ifade edildi. PM'nin onayından geçemeyen yerler, yeni yerlerle beraber gelecek Parti Meclisi toplantısında tekrar değerlendirilecek.

PARTİ SÖZCÜSÜ SEYİT TORUN'DAN AÇIKLAMA

18 saat süren Parti Meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İstanbul'da 30 ilçe adayımızı belirledik. Bu zamanda toplamda 842 belediye başkan adayını açıkladık. Parti Meclisimizi tüm çalışmamalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta kalan tüm belediye başkan adaylarımızı kamuoyuyla paylaşacağız.

Adaylarımız vatandaşlarımızla buluştukça görülüyor ki, artık birçok büyükşehirde, ilde, ilçede CHP'li belediyeleri göreceğiz. Biz adaylarımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Kendi yurttaşlarına hizmet etmek için heyecanla sahadalar. İnşallah 31 Mart akşamı birçok şehrimizi ilçemizi hizmet edecek olmanın gururunu yaşayacağız" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, Canan Kaftancıoğlu'nun istifası ile ilgili ise; "Bize ulaşan bir şey yok. Kaftancıoğlu görevine devam ediyor” diye konuştu.

Torun'un yaptığı açıklamada açıkladığı belediye başkan adayları şöyle:

Toplamda 145 belediye başkanımızın ismini açıkladık.

Kırklareli - Tuna Soykan

Hakkari - Metin Koparan

Rize - Ayhan Akyüz

Zonguldak - Şenol Şanal

ADAY GÖSTERİLMEYEN 10 İLÇE KALDI

CHP'nin açıkladığı son adayların ardından İstanbul'da aday açıklanmayan 9 ilçe kaldı. Bunlar; Arnavutköy, Bağcılar, Beylikdüzü, Beyoğlu, Esenler, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Silivri ve Şişli.

Mevcut belediye başkanları:

Adalar - Atilla Aytaç

Ataşehir - İlhami Yılmaz

Avcılar - Hanay Handan Toprak Benli

Bakırköy - Bülent Kerimoğlu

Beşiktaş - Tahir Doğaç

Beylikdüzü- Ekrem İmamoğlu

Büyükçekmece - Hasan Akgün

Çatalca - Cem Kara

Kadıköy - Aykurt Nuhoğlu

Kartal - Altınok Öz

Maltepe - Ali Kılıç

Sarıyer - Şükrü Genç

Silivri - Özcan Işıklar

Şişli - Hayri İnönü

Aday gösterilen belediye başkanları:

Adalar - Erdem Gül

Ataşehir - Battal İlgezdi

Avcılar - Turan Hançerli

Bahçelievler - Mehmet Ali Özkan

Bakırköy - Bülent Kerimoğlu

Başakşehir - Abdulhadi Akmugan

Bayrampaşa - Remzi Albayrak

Beşiktaş - Rıza Akpolat

Beykoz - Coşkun Tosun

Büyükçekmece - Hasan Akgün

Çatalca - Cem Kara

Çekmeköy - Seyfettin Yıldırım

Esenyurt - Kemal Deniz Bozkurt

Fatih - Soner Özimer

Gaziosmanpaşa - Erkan Kaya

Güngören - İsmet Yaşar

Kadıköy - Şerdil Dara Odabaşı

Kartal - Gökhan Yüksel

Pendik - Mehmet Salih Usta

Sancaktepe - Özgen Nama

Sultanbeyli - Ayhan Koç

Sultangazi - Haluk Bozkurt

Şile - Ali Secaattin Güney

Tuzla - Salim Gürsoy

Ümraniye - Cafer Aktürk

Üsküdar - Ahmet Kılıç

Zeytinburnu - Adil Emecan

Eyüpsultan - Emel Bilenoğlu

Sarıyer - Şükrü Genç 

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz