30 Bin Kişiye Kamuda İş Müjdesi!
Kamu hizmetlerine destek sağlamak amacıyla Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 81 ilin valiliğine toplam 30 bin kontenjan tahsis edilecek.
Kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ve istihdama katkı sağlanması amacıyla yürütülen Toplum Yararına Programlar (TYP) bünyesinde heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, Türkiye genelindeki valiliklere binlerce yeni kontenjan verileceği açıklandı.
Bakanlıklar Arası Kritik Görüşme
Mustafa Çiftçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı ziyaret ederek bakanlıkların ortak çalışma alanlarını ve önümüzdeki dönemde atılacak adımları ele aldıklarını duyurdu. Görüşmenin ana gündem maddelerinden birini kamu hizmetlerine doğrudan destek veren Toplum Yararına Programlar oluşturdu.
"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ı ziyaret ederek, Bakanlıklarımızın ortak çalışma alanlarını ve önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştük. Kamu hizmetlerine destek sağlayan Toplum Yararına Programları değerlendirdik. Bu kapsamda, 81 ilimizin valiliklerine toplam 30 bin kontenjan tahsis edilecek."
81 İle Toplam 30 Bin Kontenjan
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Türkiye'nin 81 ilindeki valiliklerin kullanımına sunulmak üzere toplam 30 bin kontenjan ayrılması kararlaştırıldı.
Kararın kamu hizmetlerinin verimliliğini artıracağını ve yerel istihdama güç katacağını belirten yetkililer, uygulamanın vatandaşlar, şehirler ve kurumlar için hayırlı olması temennisinde bulundu.


Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz