Boğaziçi Üniversitesindeki Eylemler Masumiyet Sınırını Aşmıştır!

Boğaziçi Üniversitesindeki Eylemler Masumiyet Sınırını Aşmıştır!

Demokrasinin bir özgürlük alanı olan sivil itaatsizlik hakkını kullanmak her Türk vatandaşın anayasal bir hakkıdır. Meşru daire içinde kalmak şartı ile yapılan her türlü toplantı, gösteri, basın açıklaması ve benzeri etkinliklere gerekli ortamı ve güvenliği sağlamak resmi makamların görevidir.

 Bu kapsamda son günlerde Bağaziçi Üniversitesine Rektör ataması sürece ile birlikte başlayan olaylar yukarıda çerçevesi çizilen sınırları aşmış, milletimizin manevi değerlerine hakaret, güvenliğimizin teminatı polisimize el uzatmak ve devlet malına zarar verme boyutuna taşarak terör örgütü sempatizanlarının katil devlet diyerek slogan atıp boy gösterdiği masum olmayan eylemlere dönüşmüştür. 

Emniyet güçlerimizin demokratik hak kılıfına gizlenerek yapılan huzur bozucu bu eylemlere müsamaha  göstermesii beklenemez. Zira siyasi otoritenin uygulamalarına tepki vermek ve  görüş belirtmek anayasal olan doğal ve meşru bir haktır ancak bu hakkı kullanarak teröristlerin devlet otorisine meydan okuyacak zemin oluşturmasına izin vermemek de güvenlik güçlerinin görevidir. 

Bu noktada özelikle siyasetçiler ve kendilerini kullandırmamak noktasında başta üniversite gençliği olmak üzere sorumlu her Türk vatandaşını konumunun gerektiği davranışı sergilemeye davet ederek, görevini fedekarca yerine getiren eminiyet güçlerimizin yanında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Mustafa Güçlü

Anadolu-Sen Konfederasyonu 

Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.