Tüm Sağlık Çalışanlarını Memnun Edecek Bir Düzenlemeden Yanayız

Tüm Sağlık Çalışanlarını Memnun Edecek Bir Düzenlemeden Yanayız

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından 08.04.2020 tarihinde yayınlanan Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık tesislerinde ek ödeme yapılmasına ilişkin usul ve esaslara dair ödeme yönetmeliğinin yine adaletsizliğe neden olduğunu ve teşkilatlarda tüm çalışanları üzdüğünü belirterek basın açıklaması yaptı.

Covid-19 hastalığına yakalanan ve bu nedenle karantina altında olan sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde herhangi bir kesintiye gidilmemesi, ayrıca katsayıların riskli birim üzerinden değerlendirilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, öte yandan tüm sağlık kuruluşlarının salgına karşı mücadele ettiğinin göz ardı edilerek ayrımcılık yapılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek “Her zaman söylediğimiz gibi sağlık teşkilatlarında çalışanlar bütün olarak değerlendirilmelidir. Hizmetlisinden doktoruna kadar her kademedeki görevliler kendi işlerini risk alarak yapmaktadırlar. Bu kapsamda İHS, YHS, THS ve güvenlik görevlileri gibi personelinde covid-19’la mücadele eden personellerin yararlandığı haklardan yararlandırılması gerekir.  Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde görev yapanların, 112 Acil çalışanlarının yine bu kapsamda değerlendirilmesi gerekir.

Yoğun emek ve mesai harcayarak yorgun, uykusuz ve hastalık riskine rağmen özverili bir şekilde görev yapan sağlık çalışanlarına motivasyon ve teşvik amacıyla 04.03.2020 tarih ve 31058 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Mart, Nisan ve Mayıs 2020 tarihlerine ait ek ödeme dönemlerini kapsayan ödemelerin %100 tavan üzerinden verilecek olması onların emeklerinin karşılığı değildir. Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ait ek ödeme dönemlerine ait ödemelerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında alınacağı dikkate alındığında bu ödemenin emeğin karşılığı olamayacağı aşikârdır. Sağlık Bakanlığı, sağlık teşkilatlarında çalışan tüm personelleri ödüllendirmek istiyorsa bu aylarda birer maaş ikramiye verilmesini sağlardı. Hasta olup karantinaya alınan ve ölen sağlık çalışanlarının hakları bu şekilde ödenemez. Bunu kabul edemeyiz. Genelge kapsamının sadece covid-19 pandemisi kapsamında hizmet sunulan yerlerde görev yapanları kapsaması memnuniyetsizlik yaratmıştır. Zira tüm sağlık çalışanları covid-19’a karşı risk altında görev yapmaktadırlar.  Pandemi nedeniyle tüm sağlık hizmetleri söz konusu hastalığın önlenmesi, tetkiki ve tedavisine göre planlanmış ve çalışmalarda bu şekilde yapılmaktadır. Söz konusu salgın nedeniyle sağlık teşkilatlarının çalışanları özveriyle görev yapmaktadır. Bu nedenle teşkilatımızın tüm çalışanlarının maddi manevi kayıp ve zarara uğramaması için bütün olarak değerlendirilmesi gerekir. Motivasyon ve teşvik ancak bu şekilde sağlanabilir. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu genelgeyi yeniden gözden geçirerek tüm çalışanları memnun edecek şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.