Devlet Hava Meydanları İşletmesi (Dhmi) Genel Müdürlüğünde Neler Oluyor?
Kamuajans.com – Son bir aydır Şube Müdürü ve üstü kadrolara doldurmak veya değiştirmek için yapılan personel hareketleri 150 (yüzelli)’yi geçmiş durumda ve hergün hız kesmeden devam ediyor. Neredeyse tüm Daire Başkanları, Havalimanı Müdürleri, Havalimanı Başmüdürleri, değişmiş veya boş kadrolara atamalar yapılmış ve yapılıyor.
DHMİ gibi köklü bir Kurumda bu kadar sert hareketler; iş barışını, ikili ilişkileri bozmakta, kurumsal aidiyet duygusunu yok etmektedir ve ne yazık ki bu atamalar liyakat, hakkaniyet ve adalet gözetilmeden yapılmaktadır.
Kurumda kendi işinde gücünde olan personel cezalandırılırken işi gücü tanıdık ayarlayarak bu listelere bir şekilde giren personelin atamaları yapılmakta ve bundan cesaret alan bazı personel de işi gücü bırakmış bu listelere girebilmek derdine düşmüş durumda.
Daha vahim olanı ise Kurumda şu anda Şef kadrosu için Görevde Yükselme Sınavı başvuruları alınmakta ve 2-3 ay içerisinde sınav yapılması planlanmakta olmasına rağmen hülle yoluyla Şef kadroları da doldurulmakta olup, buna çanak tutan İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı da ki kendisi de yeni atanmış olmasına rağmen ilk icraatı kendisi de Kurum personeli olan kardeşini de hülle yoluyla Şef yapmasıdır.
Kurum personelinin kendi çabaları ve sınav ile alabileceği tek unvan Şeflik iken bunun da bizzat İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığınca delinmesi Kurumda huzursuzluğu her geçen gün arttırmaktadır.
Şefliğe kadar kadrolar bu şekilde doldurulacaksa, Kurum niye sınav açıyor anlamak mümkün değil! Sus payı mı veriliyor personele? Ayrıca Görevde Yükselme Yönetmeliği (Genel Yönetmelik) bunun için mi var? I sayılı cetvele (Şube Müdürü gibi) sınavsız atamaları ne yazık ki kanıksamıştık ve elimizde kalan tek unvan Şeflikken bu unvanın da elimizden alınması Kurum personelinin motivasyonunu bozmaktadır.
Ben Kurumun uzun yıllardır çalışanıyım ve bu olanlardan üzüntü duyuyorum. DHMİ hiç bu kadar kötü yönetilmemiş ve bu kadar iş bilmeyen, liyakatten uzak insanlar, yaptığı görev ile alakasız kadrolara getirilmemiş bu kadar hak yenmemişti.
Ayrıca şu anda bu işlemlerin İşletme Dairesi Başkanı Cemil ACAR tarafından yapıldığı ve kurumun onun ellerine bırakıldığı görülmektedir.
Sesimizi duyurmanız dileğiyle.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.