MEB Bu İllerde Çalışan Hiçbir Öğretmene Ödül Vermedi! Sebep?

MEB Bu İllerde Çalışan Hiçbir Öğretmene Ödül Vermedi! Sebep?

MEB'in 22 bin eğitim çalışanını ödüllendirmesi sevindirici bir haber olsa da bazı iller sevinemedi

MEB'den 22 Bin Eğitim Çalışanına Ödül, Çorum'dan Kimse Yok! Türk Eğitim-Sen Tepkili

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Tebliğler Dergisi'nde yayınlanan listede, ülke genelinde 22 bin 226 eğitim çalışanının başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirildiği belirtildi. Bu durum Çorum'da ise tepkilere yol açtı. Listede Çorum'dan herhangi bir eğitim çalışanının yer almaması, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın tarafından eleştirildi.

Selim Aydın: "Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulunamadı mı?"

Aydın, yazılı bir açıklama yaparak "Milli Eğitim Bakanlığı Çorum'da ödüle layık bir eğitim çalışanı bile bulamadı mı?" diye sordu. Ödül alan eğitim çalışanlarını kutlarken, Çorum'dan ve Hakkari ile Ardahan'dan kimsenin ödül almamasında bir gariplik olduğunu vurguladı.

Aydın, Çorum'dan herhangi bir eğitim çalışanına ödül verilmemesinin veya il tarafından aday gösterilmemesinin sebebinin yetkililer tarafından açıklanması gerektiğini savundu. Bu durumun akıllarda soru işareti bıraktığını ve Çorum'daki eğitim çalışanlarının hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.

İki Olası Sebep:

Aydın, Çorum'dan kimsenin ödül almamasının iki olası sebebini de açıkladı. Birincisi, Valilik makamının hiçbir eğitim çalışanını ödüle layık görmeyip bakanlığa aday göstermemesi. İkincisi ise Valilik tarafından kontenjan dahilinde aday gösterilen isimlerin Bakanlık tarafından uygun görülmemesi.

Türk Eğitim-Sen Açıklama Bekliyor:

Aydın, Çorum Valiliği ve MEB yetkililerinden gerekli açıklamaların yapılmasını ve Çorum'daki eğitim çalışanlarının ödül listesine neden dahil edilmediğinin izah edilmesini talep etti. Ayrıca, bu ödül uygulamasının hangi kriterlere göre belirlendiğinin de merak konusu olduğunu ve MEB'den açıklama beklediklerini belirtti.

Eşitsizlik ve Adaletsizlik Eleştirisi:

Aydın, ödül listesinin eşitlik, hakkaniyet ve adaletten uzak olduğunu, emeğin ve alın terinin yok sayıldığını savundu. Hangi kriterlere göre belirlendiği belli olmayan bu ödül uygulamasının eğitim çalışanlarını derinden üzdüğünü ifade etti.

MEB'in 22 bin eğitim çalışanını ödüllendirmesi sevindirici bir haber olsa da, Çorum'dan kimsenin bu listede yer almaması dikkat çekici bir durum. Türk Eğitim-Sen'in bu konudaki tepkisi ve talepleri de haklı görünüyor. MEB'den bu konuda bir açıklama yapılması ve Çorum'daki eğitim çalışanlarının ödül kriterleri dışındaki bir durumdan mağdur olup olmadığının açıklığa kavuşturulması gerekiyor.