Bin 500 polis memuru alımı başlıyor!

Bin 500 polis memuru alımı başlıyor!

Polis Akademisi, 6000 erkek ve 1500 kadın olmak üzere toplamda 7500 polis memuru alımı yapacak. Başvuru şartları ve detaylar POMEM tarafından duyuruldu ve 2024 yılı başvuruları başladı.

Başvuru şartları ve ilan detayları

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 7500 polis memuru alımı için başvurular kabul edilmeye devam ediyor. Lisans mezunu olan adaylar arasından seçilecek olan polis memurları için başvurular 4-14 Nisan tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuruda bulunmak isteyen adayların sağlaması gereken genel şartlar şunlardır:

  • TC vatandaşı olmak
  • Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden lisans mezunu olmak
  • Askerliğini yapmış ya da muaf olmak
  • Hakkında sabıka bulunmamak
  • Erkeklerde en az 167 cm, kadınlarda en az 162 cm boy uzunluğuna sahip olmak
  • 18 yaşından büyük, 30 yaşından küçük olmak
  • Mesleği yapmaya engel olacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak

KPSS şartı ve eğitim süreci

POMEM alımlarında KPSS şartı da aranacak. Adayların 2022 veya 2023 yılı KPSS puanlarının geçerli olacağı düşünülüyor. Lisans mezunu adaylardan P3 puan türünde en az 60 puan almaları gerekiyor. Kabul edilen adaylar, daha sonra POMEM eğitim sürecine tabi tutulacaklar. Bu süreçte adaylara hem akademik hem de pratik bilgiler öğretilirken, hukuk, suçla mücadele, silah ve fiziksel eğitim gibi dersler verilecek.

Ön Lisans mezunu adaylar için beklenti

Önlisans mezunu adaylar için henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, 10 bin kişilik alımın 7500'ünün lisans mezunu olması bekleniyor. Dolayısıyla, geriye kalan 2500 kişilik kontenjanın ön lisans mezunu adaylar arasından doldurulması bekleniyor.

Bu yüksek maaşlı iş fırsatı için başvuruların aceleyle yapılması ve belirtilen şartlara uyulması gerekiyor.