MEB Mahalli Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri İçin Harekete Geçti

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin mayıs ayı içerisinde hizmet içi eğitim sürecine dahil  edilme durumları söz konusudur. Söz konusu hizmet içi eğitim faaliyetleri Öğretmenlerin 3 yılda bir aldıkları İlk yardım eğitimi için verilecektir.

Ogretmen Meb26 Mayıs'tan Önce Hizmet İçi Eğitimler Sona Erecek

Bunun yanında özellikle rehber öğretmenlere bağımlılıkla mücadele anlamında mahalli kapsamlı hizmet içi eğitimler verilecektir. Söz konusu hizmet içi eğitim faaliyetlerinin sınav haftası olarak nitelendirilen 26 Mayıs tarihinden önceki haftalarda verilmesi için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından gerekli planlamalar yapılmaktadır.

Mebogretmen-1Ancak sınav haftasından önce yapılacak olan hizmet içi eğitim çalışmaları maalesef ortaokullarda ve liselerde derslerin boş geçmesine sebep olacaktır.

Norm Fazlası Öğretmenlerin Özel Eğitim Öğretmeni Olmalarına Olanak Tanınacak Norm Fazlası Öğretmenlerin Özel Eğitim Öğretmeni Olmalarına Olanak Tanınacak

Bahsi geçen hizmetçi eğitim faaliyetlerinde öğretmenlerin katılmaları zorunlu tutulmuştur. İlgili hizmet içi eğitim faaliyetlerine öğretmenlerin katılmaması durumunda ise söz konusu öğretmenlere soruşturma açılabilecektir.