Pursaklar'da Dehşet! Öğretmen Öğrenciyi Sadece Uyardı...

Pursaklar'da Dehşet! Öğretmen Öğrenciyi Sadece Uyardı...

Pursaklar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 22 Nisan günü yaşanan olayda, 17 yaşındaki R.U. isimli öğrenci, okulda elektronik sigara kullanırken yakalandı.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde, elektronik sigara yasağını ihlal ettiği için ailesine haber verilen bir lise öğrencisi, müdür yardımcısını bıçaklayarak yaraladı. Saldırı sonrası yaralı öğretmen hastaneye kaldırılırken, saldırgan öğrenci gözaltına alındı.

Olay 22 Nisan'da Gerçekleşti

Pursaklar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 22 Nisan günü yaşanan olayda, 17 yaşındaki R.U. isimli öğrenci, okulda elektronik sigara kullanırken yakalandı. Okul yönetimi, durumu öğrencinin ailesine bildirdi.

Öğrenci Pusuda Bekleyip Saldırdı

Duruma öfkelenen R.U., 29 Nisan günü okulun merdivenlerinde pusu kurarak müdür yardımcısı Sadettin Dinçer'e saldırdı. Saldırı sonucu bacağından bıçaklanan Dinçer, olay yerinde ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Öğretmen Tedavi Altında, Öğrenci Gözaltında

Hastanede yapılan müdahalede Dinçer'in bacağına 12 dikiş atıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Dinçer'in genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Saldırgan öğrenci ise olay yerinden kaçamadan polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri İnceleniyor

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, saldırının güvenlik kameralarına yansıdığı öğrenildi. Görüntülerde saldırgan öğrencinin pusuda beklediği ve Dinçer'e arkadan saldırdığı görülüyor.

Olay Sonrası Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Pursaklar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde elektronik sigara yasağına ilişkin daha katı önlemler alınması ve okul güvenliğinin artırılması yönünde çalışmalar başlatıldı.

Elektronik Sigara Yasağı ve Öğrenci Tepkileri

Son yıllarda okullarda elektronik sigara kullanımı yaygınlaşırken, bu durum sağlık açısından risk oluşturuyor. Okullar, elektronik sigara kullanımını yasaklamak için çeşitli önlemler alıyor. Fakat bu yasaklar bazı öğrencilerde tepkilere neden oluyor.

Pursaklar'da yaşanan bu üzücü olay, elektronik sigara kullanımının okullarda yol açabileceği tehlikelere dikkat çekiyor. Yetkililer ve veliler, bu konuda daha fazla bilinçlendirme çalışması yapılması gerektiğini vurguluyor.