PTT Personeline Şok! Bazı Birimler Kapatılıyor, Personel Başka Kurumlara Gönderilecek İddiası
PTT’de köklü değişiklikler kapıda. Uzun süredir zarar ettiği belirtilen kurumda, yeniden yapılanma süreci kapsamında bazı kritik adımlar atılmaya hazırlanıyor. İddiaya göre, bazı PTT birimlerinin kapatılması planlanırken, bu birimlerde görev yapan personelin de diğer kamu kurumlarına nakledilmesi gündemde.
Yeni Yapılanma Modeli Masada
Kurum içi kaynaklardan sızan bilgilere göre, yeni işleyişe dair modeller ve alternatif yapılanma senaryoları üzerinde kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. PTT'nin mevcut yapısının sürdürülebilir olmadığı gerekçesiyle, yazılımlar, iş süreçleri ve hizmet sunum şekilleri yeniden yapılandırılıyor. Bu dönüşümle birlikte daha dijital, daha düşük maliyetli bir model hedefleniyor.
Çalışmalar Son Aşamaya Geldi
Yapılan çalışmaların son aşamaya geldiği, karar süreçlerinin tamamlanmasının ardından uygulamaların yeni yasama dönemiyle birlikte hayata geçirileceği ifade ediliyor. PTT yönetiminin bu kapsamda ilgili bakanlıklarla ve kamu kurumlarıyla görüşmelerini sürdürdüğü de gelen bilgiler arasında.
Promosyon Krizi Gölge Düşürdü
Bu gelişmelerin gölgesinde, çalışanlar bir başka konuda da mağduriyet yaşıyor. PTT personeline 15 Temmuz 2025 tarihinde ödenmesi gereken 66.500 TL tutarındaki banka promosyonu, Ziraat Bankası tarafından hâlâ yatırılmadı. Promosyonun gecikmesine gerekçe olarak da yine yapılandırma süreci gösteriliyor.
Birlik Haber-Sen, bu duruma tepki göstererek noter aracılığıyla ihtar çektiklerini açıklamıştı. Promosyonun ödenmemesinin çalışanların motivasyonunu düşürdüğü ve yeniden yapılanma sürecine duyulan güveni zedelediği belirtiliyor.
Kamuajans olarak hem PTT’deki dönüşüm sürecini hem de promosyon krizini yakından takip ediyoruz. Detaylar netleştikçe kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz