Müfettiş Atama Usulü Tamamen Değişti
Müfettiş Atamalarında Yetkili Makam Değişti
Kamu yönetiminde atama usullerine ilişkin önemli bir değişiklik yürürlüğe girdi. 19 Şubat 2026 tarihli mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ekindeki cetveller yeniden düzenlendi.
Yapılan değişiklikle birlikte daha önce II sayılı cetvel kapsamında yer alan “Bakanlık Müfettişleri (Adalet, Mülkiye, Vergi ve İş Müfettişleri dahil)” ibaresi yeni listede yer almadı. Bu adım, müfettiş kadrolarının üst kademe kamu yöneticileri sınıflandırmasından çıkarıldığı anlamına geliyor.
Eski düzenlemede bu kadrolara yapılacak atamalar Cumhurbaşkanı kararıyla gerçekleştiriliyordu. Yeni düzenleme ise atama yetkisini ilgili bakana bıraktı. Böylece müfettiş atamalarında karar mercii değişmiş oldu.
Düzenleme, kamu personel rejiminde teknik bir değişiklik gibi görünse de atama sürecindeki yetki yapısını doğrudan etkiliyor. Müfettiş kadroları artık üst kademe atama sisteminin dışında değerlendirilecek.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz