6 Milyon Memur İçin Toplu Sözleşme Süreci Başlıyor!

6 Milyon Memur İçin Toplu Sözleşme Süreci Başlıyor!
Yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren 8. dönem toplu sözleşme görüşmeleri yarın başlıyor. İlk toplantıda, memurların zam ve diğer talepleri masaya yatırılacak ve müzakere süreci için bir yol haritası belirlenecek.

Memurların 2026-2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayım başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan hazırlık toplantısının ardından, gözler ilk resmi toplantının tarihine çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, süreçle ilgili yaptığı açıklamada, "Her dönemde olduğu gibi memur ve emeklilerini ilgilendiren mali ve sosyal haklar kapsamında pek çok konuyu sosyal diyalog mekanizmasıyla masaya yatıracağız" dedi. Bu görüşmelerin, milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş ve sosyal hakları üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Kamu çalışanlarının merakla beklediği 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başlıyor. Görüşmelere yetkili sendika Memur-Sen önderlik edecek. Türkiye Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu temsilcileri de görüşmelerde yer alacak.

Bu toplantıda, memur ve emeklileri için talep edilen zam oranları ve sosyal haklara ilişkin talepler ele alınacak. Görüşmelerin ardından ikinci toplantının tarihi de netleşecek.

Memur sendikaları ile kamu işveren heyeti arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri için son tarih yaklaşıyor. Tarafların, ağustos ayının üçüncü haftasının sonuna kadar anlaşmaya varması gerekiyor.

Bu süre zarfında bir uzlaşma sağlanamazsa, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek. Kurulun vereceği karar ise bağlayıcı olacak ve milyonlarca memur ve emeklinin maaş ve sosyal haklarını belirleyecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz