Marka Nedir? Markalaşma Nedir? Nasıl Markalaşılır?
Marka, kısa vadeli gelir ya da yatırım getirisi değildir; uzun vadede size kitleleri getiriyor olmalıdır. Marka, herkesindir. Marka, kime hitap ediyorsa; kiminle konuşuyorsa; kime sesini duyurabildiyse ve kimi aksiyon alması için harekete geçirdiyse, onundur. Bu yüzden, markalar; sadece iş planı değil; iş planının çok daha ötesindedir.
Markalaşma Nedir? Nasıl Markalaşılır?
Markalaşma, mevcut mal veya hizmetin yukarıda saydığımız kriterleri giymesi anlamına gelir. Yani vizyoner bir yaklaşımla yaptığınız işi markaya çevirme eylemidir. Markalaşmak için öncelikle ufkunuzun geniş olması gerekir. Hiç bir masraftan kaçınmamalısınız, çünkü bu sizi çarşı esnafı olmaktan çıkaracak ve belki de adınızı dünyaya duyurmanızı sağlayacak bir süreçtir. Markalaşma, kısa vadede getiri sağlamaz. Markalaşma sürecinde sabırlı olmalısınız. Artık işletmeniz markalaşma yoluna girdiğinde bir karakter bir ruh kazanacaktır. İnsanlar markanızla iletişim kuracak, markanızı görecek ve tanıyacaktır. Bu yolda işletmenizin kazandığı karakteri aynı doğrultuda bir kültüre dönüştürerek çalışanlarınızı eşgüdümleyebilir ve kurum içi koordinasyonu sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda artık kurumunuzda sen-ben-o bitecek yerine biz gelecektir. Organizasyonlarda, fuarlarda markanızın logosunun ve adının olduğu eşyaları kullanmaya başlayacaksınız. Örneğin: Ofisinizde müşterilerinize içecek ikramında bulunurken üzerinde logonuzun bulunduğu bardakları kullanacaksınız.
Markalaşmak, kurumsal vizyon isteyen bir süreçtir.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz