İslam Memiş: Altın fiyatları için ‘son bir kez’ diyerek yatırımcılara tavsiyede bulundu!

İslam Memiş: Altın fiyatları için ‘son bir kez’ diyerek yatırımcılara tavsiyede bulundu!

İslam Memiş: Altın fiyatları için ‘son bir kez’ diyerek yatırımcılara tavsiyede bulundu!

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten 'Altın düşecek mi yükselecek mi?' sorusuna cevap geldi. Yaz aylarında 1400 lira seviyeleri göreceğini açıklayan Memiş, son bir kez 1350 TL altında fiyatlama görülebileceğini ifade etti.

Altın fiyatları haftaya düşüşle başlamasına rağmen iki gündür kazançla kapattı. Dün 1938 dolara kadar çekilen ons altın fiyatı gün sonuna doğru ABD piyasalarının açılmasıyla yönünü yukarı çevirdi ve 1950 doların üzerinde kendine yer edindi. Bugün ise 1980 dolara kadar yükselmesinin ardından 1974 dolar seviyelerinde yatay bir hareket söz konusu.

Gram Altın Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Gram altın fiyatları ise dün ons altındaki düşüşün aksine dolar/TL kurunun 21 liranın üzerinde rekor seviyeye yükselmesi ile tarihi zirvesini güncelledi. Bugün hem ons tarafındaki yükseliş hem de dolar/TL kurundaki seyir ile altının gram fiyatı 1368 liraya kadar yükseldi ve rekor güncelledi. Kapalıçarşı ile ekran arasındaki satış makası tamamen kapandı ancak alımda hala 100 liralık fark bulunuyor. Çeyrek altın 6 Haziran Salı günü 2.329 TL’den, Cumhuriyet altını 9.494 TL’den, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.339 TL’den alıcı ile buluşuyor.

Gram Altında O Seviyeleri Alım Fırsatı Olduğunu Açıkladı

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? sorusun sıklıkla soran yatırımcılar için Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken bir açıklama geldi. İslam Memiş ons altın ve gram altın hedefini, “Ons altında haftanın iki işlem gününde 1968'e kadar yükseliş bekliyorum, sonrasında tekrar aşağı yönlü trend bekliyoruz diye uyarılarım vardı. 1932'ye kadar gerileyen ons altında haniciler, hani yükselecekti diyor, ardından 1962'ye kadar yükseldi. 1968 direncinin takip etmeyi sürdüreceğiz. Sonra hedefimiz 1910 dolar seviyesi. O dip operasyonunu yapmadan bu işin peşini bırakmayacaklar” açıklamalarda bulundu.

KAPALIÇARŞI FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Gram altın fiyatlarına ilişkin konuşan Memiş, “Benim nazarımda 1350 lira altında rakam yok ancak Mehmet Şimşek geldiği için, gram altın TL'de son bir kez 1350 lira altında resmi kurda bir fiyatlama görebiliriz ama bunun Kapalıçarşı'da görür müyüz, ben o tarafta yokum. 1350 lira altında fiziki tarafta gram altın bulursanız bu bedavadır. Tezim aynı. 20.80 ve 20.55 dolar/TL'de çalışırsa kısa vadeli trend oluşabilir ama makası açarlar yine 1350 lira altında vermezler diye tahmin ediyorum. Gram altında düşüşler alım fırsatı olmaya devam ediyor. Yaz aylarında 1400 lirayı bekleyeceğiz. Elinde altın bulunduranın sabırla beklemeye devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.