iPhone SE 4 teknik özellikleri ortaya çıktı: İşte detaylar!

iPhone SE 4 teknik özellikleri ortaya çıktı: İşte detaylar!

Apple, uygun fiyatlı iPhone SE serisinin yeni üyesi olan iPhone SE 4 modelini önümüzdeki yıl tanıtmaya hazırlanıyor. Henüz resmi bir duyuru gelmemiş olmasına rağmen, teknik özelliklerine dair sızıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Yapılan sızıntılara göre iPhone SE 4, 6.1 inç boyutunda LTPS OLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekran, 60 Hz yenileme hızı ile desteklenecek. Cihaz, LPDDR5 tipinde 6 GB RAM'e sahip olacak ve Apple'ın son işlemcisi olan A16 Bionic ile güçlendirilecek.

Ultra geniş bant ve kamera özellikleri

iPhone SE 4, ultra geniş bant özelliğini desteklemek için Apple'ın U1 yongasını kullanacak ve Qualcomm Snapdragon X70 modemine sahip olacak. Ayrıca Wi-Fi 6 bağlantı desteği sunacak. Kamera özellikleri hakkında net bilgi olmasa da, cihazın maksimum 1080p video kaydı yapabileceği belirtiliyor.

Tasarım ve çıkış tarihi

iPhone SE 4'ün tasarımıyla ilgili iddialar, ön tarafının iPhone 13'e, arka tarafının ise iPhone XR'e benzer olacağı yönünde. Ayrıca Face ID teknolojisine de yer verileceği tahmin ediliyor. Telefonun piyasaya sürülme tarihi olarak 2024'ün mart veya nisan ayları öngörülüyor.

Aşağıda, iddia edilen iPhone SE 4 teknik özelliklerini içeren bir tablo bulunmaktadır:

Özellik

Değer

Ekran

6.1 inç LTPS OLED, 60Hz yenileme hızı

Kamera

Maksimum 1080p video kaydı, AI fotoğrafçılık modu

Bellek (RAM)

6 GB LPDDR5

Modem

Qualcomm Snapdragon X70

Bağlantı

Wi-Fi 6

Tasarım

iPhone 13'e benzer ön, iPhone XR'e benzer tek arka kamera, Face ID destekli

İşlemci

Apple A16 Bionic

UWB (Ultra-Wideband)

Apple U1

iPhone SE 4'ün teknik özelliklerine dair sızıntılar, kullanıcıların yeni modelle ilgili beklentilerini arttırıyor. Apple'ın uygun fiyatlı segmentte sunacağı bu telefonun, geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından ilgi göreceği tahmin ediliyor. Sizce iPhone SE 4 modelinden beklentiler neler? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.