İçinde ne yağ ne de zehir bırakır! ilaçların kaynağı mucize tohumdur: Günde 2 diş...

İçinde ne yağ ne de zehir bırakır! ilaçların kaynağı mucize tohumdur: Günde 2 diş...

Syzygium Spiceum olarak da bilinen karanfil ağacının çiçek tomurcukları yaprak kaybetmez. Bu çok yönlü baharat bütün olarak veya öğütülmüş olarak bulunabilir birçok yemeği, içeceği ve kurabiyeyi tatlandırmak için kullanılabilir.

Karanfilin faydaları

Tarihi boyunca karanfil tatlı, aromatik bir baharat olarak biliniyor. Araştırmalar, karanfildeki bileşiklerin, karaciğer sağlığını geliştirmek ve kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olmak da dahil olmak üzere birçok sağlık yararına sahip olabileceğini göstermiştir.

İşte karanfilin mucizevi faydaları;

Karanfil lif, vitamin ve mineral içerir. Bu nedenle, yemeğinize lezzet katmak için karanfil veya öğütücü kullanmak önemli besin maddeleri sağlayabilir.

Bir çay kaşığı (2 gram) öğütülmüş karanfil:

Kalori: 6

Karbonhidrat: 1 gram

Lif: 1 gram

Manganez: Günlük Değerin %55'i

K Vitamini: %2'si'ni karşılar.

Manganez, beyin işlevini sürdürmek ve güçlü kemikler oluşturmak için gerekli bir mineraldir.

Karanfil antioksidan zengin içeriğe sahiptir

Karanfil en zengin antioksidan kaynaklarından biridir. Antioksidanlar olarak oksidatif stresi azaltan maddeler kronik hastalıkların gelişimine katkıda bulunabilir. Karanfilde bulunan öjenol, doğal bir antioksidan görevi gören bir maddedir.

Bir laboratuvar çalışmasına göre öjenol , serbest radikallerin neden olduğu hasarı durdurmada E vitamininden beş kat daha etkilidir. Diyetinize antioksidan açısından zengin yiyeceklerin yanı sıra karanfil eklemek genel sağlığınıza iyi bir destek olabilir.

Karanfil kansere karşı koruyucu

Bazı araştırmalar karanfilde bulunan bileşiklerin kanseri önleyebileceğini gösteriyor. Bilimsel bir çalışma, karanfil ekstraktının tümörlerin büyümesini ve kanser hücrelerinin hücre ölümünü durdurmaya yardımcı olduğunu buldu.

Başka bir laboratuvar çalışması, konsantre karanfil yağının, yemek borusu kanseri hücrelerinin yüzdesinde hücre ölümüne neden olduğunu buldu. Araştırmalar karanfilde bulunan öjenolün aynı zamanda kanser önleyici özelliklere de sahip olduğunu kanıtlıyor.

Öjenolün rahim ağzı kanseri hücrelerinde hücresel büyümeyi desteklediğini gösteren bir test tüpü çalışması yapmıştır. Bu test tüpü çalışmalarında yüksek konsantrasyonlu miktarlarda karanfil ekstraktı ve karanfil yağı kullanıldı. Öjenol büyük dozlarda toksiktir ve karanfil yağı özellikle çocuklarda karaciğere zarar verebilir.