Fatma Girik Hidrosefali Ameliyatı Oldu - Fatma Girik'in Son Durumu Nedir?
Yeşilçam'ın deniz gözlü oyuncusu şimdilerde inzivaya çekilen Fatma Girik bilindiği üzere uzun süredir hiçbir projede yer almıyordu. Hayatımıza 1054 yılında çekilen Istiklal ugrunda filmi ile giren ama asıl üne hala replikleri kullanılan boş beşik filmi ile kavuşan Fatma Girik son olarak 2015 yılındaki Sinema bir mucizedir filminde rol almış sonrasında hiçbir projede yer almamıştı.
Yeşilçam'ın vefasızlığından muzdarip olan Fatma Girik medyada ancak yaşadığı kaza ile geldi. Daha öncede kaza geçiren ve ameliyatlar geçirmek zorunda kalan Fatma Girik bir yeni kaza daha geçirerek leğen kemiğini kırmıştı.
Fatma Girik'ten yeni bir haber daha var. Usta sanatçı Fatma Girik hidrosefali sebebiyle beyninden ameliyat oldu. Hastaneden yapılan açıklamaya göre; Profesör Doktor Talat Kırış “Fatma Hanım’ın ameliyatı çok başarılı geçti, basit bir ameliyattı. Hidrosefali sebebiyle bir shunt ameliyatı yaptık. Uyandı ve bütün fonksiyonları normal. Her şey yolunda” dedi. Ameliyat sonrası normal odasına alınan sanatçı kendine geldi ve konuşmaya başladı.
Fatma Girik Kimdir?
İstanbul'da doğdu.1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetme nliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.180'den fazla filmde rol aldı.
HİDROSEFALİ HASTALIĞI NEDİR?
Alzheimer hastalığı ile belirtileri aynı olan hidrosefali hastalığı unutkanlığa neden oluyor. Hidrosefali genellikle beyinde aşırı su birikmesi olarak biliniyor. Peki bu hastalığın tedavisi var mı? İşte tüm ayrıntılar...
Beyin ve omurilikte dolaşan sıvıya beyin omurilik sıvısı denir. Beyin omurilik sıvısının görevi; sinir sistemindeki fiziksel hareketleri daha esnek hale getirmektir. Omuriliğin ya da boyun bölgesinin ani bir darbe alması ile bu sıvının beyinde birikmesine hidrosefali denir. Hidrosefali, beyinde aniden birikmeye başlar, beyin içi basıncının artmasına neden olur.
HİDRODEFALİ HASTALIĞININ ORTAYA ÇIKMA NEDENLERİ
- Kafa travması
- Geçmişte yaşanmış beyin kanaması
- Tümör ve kistler
- Menenjit
- Beyin enfeksiyonları
HİDROSEFALİ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELER?
- Hidrosefali'nin ilk belirtisi yürüme bozukluğudur. Hastanın denge sorunu ve ayaklarını kaldırmadan yürümeleri en sık gözlenen şikayettir.
- Hastalar gün içerisinde yapması gereken rutin işleri bile unutmaya başlar. Geçmişi hatırlayamazlar ve sürekli farkında olmadan aynı soruları sorarlar.
- Bazı hastalarda sık tuvalete gitme sorunu görülür. Bazılarında da mesane kontrolünde tamamen bozulmalar yaşanır.
İleri yaşlarda görülen Hidrosefali, gelişmiş teknolojik yöntemler sayesinde kolay tedavi edilebiliyor. Ancak erken teşhis her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da önemlidir. Uzmanlar, 40 yaş üzeri her kişinin tedbir amaçlı muayene olması gerektiğini vurguluyor.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz