En son hızlı tren projesi geliyor! İki şehir arası 1 saatten 25 dk olacak!

En son hızlı tren projesi geliyor! İki şehir arası 1 saatten 25 dk olacak!

Son hayata geçirilen hızlı tren projesinin çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. 2 sene sonra bitmesi beklenen proje ile 2 büyükşehir arası 1 yaklaşık bir saatten 25 dakikaya düşecek. İşte projeyle alakalı bütün merak edilen detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çalışmaları başlatılan proje ile 2 büyükşehir arasına hızlı tren hizmeti gelecek. Proje bittiği zaman ulaşım süresi 25 dakikaya inecek. İşte hizmetin verileceği o iller...

Yeni hızlı tren projesinin detayları

‘Mersin-Adana-Gaziantep-Osmaniye Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı Projesi’ ile birlikte yaklaşık olarak 2 sene devam edecek olan çalışmaların bitmesinin ardından, 1 saat süren Adana-Mersin arası 25 dakikaya düşmüş olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’ çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. Saha incelemeleri yapıldıktan sonra geçtiğimiz senelerde yapılan proje çerçevesinde Mersin ile Gaziantep arasındaki 6 saat 23 dakika süren yolculuk süresinin 2 saat 15 dakikaya düşeceği, saatte 200 kilometrelik tasarım hızıyla, bu hatta senelik ortalama 6,4 milyon yolcu ile yaklaşık 100 milyon ton yük taşınması amaçlandığı bildirildi. 361 kilometre olan mevcut bu yolun 312,5 kilometreye düşeceği hat kapsamında, 287 kilometrelik katener sistemi, 19 istasyon, 2 gar, 86 karayolu üst geçidi, 32 demiryolu köprüsü ile 17 tane tünelin yapılacağı bilgisi verildi.

Bu çalışmalar doğrultusunda ise Adana-Mersin arası yaklaşık 1 saat süren yolculuk süresinin 25 dakikaya ineceği öğrenildi. Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürlüğü hızlı tren çalışmalarından dolayı 22 Nisan tarihinden itibaren 2 sene süreyle tren seferlerin durdurulacağı açıklamasını yaptı.

Vatandaşların yorumu

Tren seferleri iki yıl duracağından dolayı bazı vatandaşlar bu durumu olumlu karşılarken, bazı vatandaşlar ise sürenin çok uzun oluğu açıklamasını yaptı. Mersin’den Adana’ya yolculuk yapan vatandaşlardan Diyab Aslan, “Bugün Mersin’den Adana’ya seyahat ettim. İki sene süreyle olması biraz kötü olacak. Ancak neticede hızlı tren yapılacak. O da çok daha iyi olacak. Bu süre boyunca insanlar karayolunu tercih edecek zorunlu olarak. İnsanlar biraz zorlanabilir ama neticede bir hizmet veriliyor, sabırlı olmak lazım.” Dedi.