Emekliye çift aşamalı zam kararının detayları belli oldu!

Emekliye çift aşamalı zam kararının detayları belli oldu!

Emekliye çift aşamalı zam kararının detayları belli oldu!

Milyonların beklediği zam oranları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika emekli maaş zammı açıklaması. Emekliye çift aşamalı zam kararı verildi. Emekli maaş zammı detayları haberimizde…

Emekli maaş zammı son dakika… Temmuz ayına doğru geri sayım devam ederken emekliler maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor ve merakla bekliyor. Yavaş yavaş yapılacak zam oranları da ortaya çıkmaya devam ediyor. Emekliye ara zam için yeni bir formül bulundu. Emekli maaşlarına çift aşamalı zam kararı alındı. Sunulan bu teklif Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı. Peki, Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekli temmuz zammı son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

Seçim sonuçlarının belli olması ve yeni kabininin de açıklanması ile birlikte milyonlarca emeklinin gözü maaş zamlarında. Özellikle kamu işçilerine yapılan %45 oranında zam sonrası memur ve emekliler merakla kendi maaşlarına yapılacak zam oranlarını bekliyor. Yavaş yavaş emekli temmuz zammı ile ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkıyor. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan bu rakamlarla beraber emekli maaş zammı ile ilgili bir veri daha belli olmuş oldu. Ancak emekliye başka bir haber daha geldi. Yeni ekonomi yönetimi emekli maaşlarına çift aşamalı zam düşünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu formülü sıcak bakıyor. Peki, Emekliye ne kadar zam gelecek? Emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI ORANLARI BELLİ OLUYOR

SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve EYT emeklisi vatandaşların gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak Muazzam mı oranlarında. Kamu işçilerine geçtiğimiz günlerde yapılan %45 oranında zam emeklilere de umut verdi. Şimdi milyonlarca emekli vatandaş maaşlarına bu oranın üstünde zam bekliyor. Emekli maaşlarına yapılan ara zam da göz önünde bulundurulan 6 aylık enflasyon rakamlarından da bugün açıklanan verilerle birlikte 5 aylık rakamlar netleşti. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı refah Payı oranı da var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarını değerlendirirken kamu işçilerine yapılan zam oranını göz önünde bulundurması bekleniyor. Bu durumda emekliye en az %45 oranında zam yapılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca emekli maaşlarına zam konusunda çift aşamalı zam da gündemde.

EMEKLİYE ÇİFT AŞAMALI ZAM FORMÜLÜ BULUNDU

Eğer emekli maaşlarına çift aşamalı zam yapılırsa yani kademeli zam uygulamasına geçilirse 10-15.000 TL arasında maaş alanlara %45 oranında zam yapılacak, 15-20 bin TL arasında maaş alanlara %40 oranında zam yapılacak 20.000 TL ve üstü maaş alanlara ise %35 oranında artış gerçekleştirilecek.

Bu durumda 10.000 TL maaş alan emeklilere ise 4.500 TL'lik bir artış geliyor. Yani yeni emekli maaşları 14.500 TL'ye yükselecek. Buna ek olarak emekli maaşları ile ilgili en düşük emekli maaşı zammı da gündemde. Eğer en düşük emekli maaşına Mart ayında yapılan artışa ek bir artış daha yapılırsa yeni en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye kadar yükselmiş olacak. Böylece kademeli Yani iki aşamalı zamla birlikte emeklilerin arasındaki gelir adaletsizliği de ortadan kaldırılacak. Yani yüksek kademeden prim ödeyenler yine daha yüksek maaş zammı alacak. tum-haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.