Ehliyette Yeni Dönem

Ehliyette Yeni Dönem
Kamuajans.com – Geçtiğimiz yıllarda standart kimlik kartlarımızın yerini çipli kimlik kartları almıştı. Halen devam eden kimlik kartı değişimleri 2022 yılına kadar devam edeceği açıklanmış vatandaşların çoğu ise yeni çipli kimliklerini almııştı.

İlerleyen teknolojinin nimetlerinden faydalanan yetkililer eski standart kimliklerin yerine bilgilere kolayla ulaşılabilecek çipli kimlik kartlarına geçiş yapmıştı. Daha sonra yeni tip ehliyetler içinde çalışma başlatılmış ve dağıtımlar yapılmaya başlamıştı.

Halen dağıtımı devam eden yeni tip ehliyetlere yönelik yeni bir çalışmanın önümüzdeki dönemde başlayacağını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ehliyet detaylı bilgilerinin çipli kimlik kartlarına yükleneceğini ve birden fazla kart taşımanın önüne geçileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D canlı yayınında soruları yanıtladı. "Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak" diyen Bakan Soylu, "Artık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Yakın zamanda Türkiye'ye bunu müjdeleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz