Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Eylül ayı için ekonomi planlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Külliye'de yapılan yatırım toplantısı yapıldı. Yılmaz, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Eylül ayından sonra kısa ve orta vadeli planları ortaya koyacaklarını belirtti.
Cevdet Yılmaz, “Türkiye'de yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik reformları kapsamlı şekilde vurguluyoruz. Enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz, ülkemizin resesyona girmeden büyümesini istihdamını sağlıklı zeminde sürdürmesini hedefliyoruz. Temel çerçevemiz istikrarlı kalkınma süreci” açıklamasında bulundu.
Toplantıda ekonomi liderleri de yer aldı
Külliyede Cevdet Yılmaz önderliğinde Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Yapılan toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımıcısı Cevdet Yılmaz, açıklama yaptı. Basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Yılmaz, şunları söyledi;
Kısa vade ve orta vade şeklinde ayırıyoruz. Yasal, idari, teknik ve süreç iyileştirici süreçleri altında toparlayacağız. Eylül sonuna kadar Sanayi Bakanlığı koordinasyonunda yönlendirme ve teknik komitelerimizi çalıştırıp eylem planı ortaya koyacağız. Meclis açılmadan önce Eylül sonu kısa ve orta vadeli eylem planımız ortaya çıkacak.
6 ayda bir toplanmamız gerekiyor ama 3 ay sonra bir YOİKK toplantısı yapıp çalışmalarımızı gözden geçirmeyi planlıyoruz. Verilerin kullanımı ve paylaşımı konusu. Bu konularda daha ileri düzenlemelere ihtiyaç var. AB ile uyumu gözeten çerçevede uluslararası şirketlerin kendi içlerindeki paylaşımları ve çalışmalar yapmamız gerekiyor.
Yatırımlarda finansman erişimi en önemli başlıklardan biri olarak ifade edildi. Yatırım yeri imkanlarının gerçekleştirilmesi önemli bir başlık. Tarım ve çevresel imkanlar gözetilerek daha fazla sanayi alanı nasıl oluşturulur gündeme geldi. Sanayiye tahsis edilen arazi AB ülkelerinin oldukça altında.
Türkiye'de yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik reformları kapsamlı şekilde vurguluyoruz. Enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz, ülkemizin resesyona girmeden büyümesini istihdamını sağlıklı zeminde sürdürmesini hedefliyoruz.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz