Bilim adamlarından açıklama : “Bu yiyecek sizi 20 yaş gençleştiriyor”!

Bilim adamlarından açıklama : “Bu yiyecek sizi 20 yaş gençleştiriyor”!

Son araştırmalarda CDC, birçok yetişkinin “kalp yaşının” gerçek yaşlarından yedi kat daha yüksek olduğunu buldu.

Araştırmalar, yüksek tansiyon, obezite, sigara ve diyabet gibi riskler nedeniyle erkek ve kadınlarda kalp yaşının oldukça düşük olduğunu göstermiştir. Peki kalbi gençleştirmek için ne yapılmalı? İşte cevap...

Kalbi koruyan besinler

Kalbinizdeki "saati geriye sarmanın" basit yolları bulunuyor. Üstelik bu formülü, kalp hastalığı riskinizi azaltabilecek yiyecekleri diyetinize eklemek kadar basittir. Emory Üniversitesi'nden birine göre diyetteki basit bir değişiklik, kalp krizinden kaynaklanan ölümlerin %50'sinden fazlasını önleyebilir . İşte bu sorunun cevabını veren besinler;

Edamame, kalbi koruyan en güçlü besinlerden biridir. Çünkü magnezyum, potasyum ve folat içerir. Bu besinler kan basıncını düşürür ve kalp hastalıklarını koruyarak kalp hastalığı riskini azaltır.

Vücudun düşük yoğunluklu lipoprotein reseptörlerine yönelik kapasitesini artıran lif, onu korur ve "kötü " kolesterolü vücuttan neredeyse tamamen ortadan kaldırır. Ayrıca edamame harika bir kaynaktır. Leeds Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, her yedi günde tüketilen lif için kalp hastalığı riskinin daha düşük olduğunu buldu.

Penn State Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, stresli durumlara kötü tepki veren kişilerin vücutlarında iltihaplanma sergilediğini ve bunun doğrudan obezite ve diyabet, kanser ve kalp hastalığı gibi hastalıklarla bağlantılı olduğunu buldu. stres hormonu veya göbek yağ hormonu olarak da bilinen hormon, kan dolaşımında yükselir ve aynı zamanda yağ hücrelerine salınmasına da neden olur. Ancak bu duruma bir çözüm var: Rooibos çayı!

Aspalathin adı verilen eşsiz flavonoid, Rooiboos çayının sakinleştirici kaynağıdır. Araştırmalar, bu bileşiğin kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabileceğini ve açlığı ve yağ depolamayı tetikleyen stres faktörlerini azaltabileceğini gösteriyor. Sonuç olarak aynı zamanda ağırlık açısından da en iyi seçeneklerden biridir.

Domates tüketmek kalbi koruyor mu?

Diğer yiyeceklerin aksine, domatesler, işlendikten sonra artan bir antioksidan olan likopen açısından çok zengin hale gelebilir. Birçok çalışma, düzenli likopen açısından zengin domateslerin kalp hastalığı, cilt lezyonları ve bazı kanserler açısından daha düşük risk ile ilişkili olduğunu ileri sürmektedir.

Bir “domates hapının”, kardiyovasküler hastalığı olan kişilerde kan damarı genişlemesini plaseboya kıyasla yüzde daha fazla iyileştirdiğini buldu. Kiraz domatesleri, içeriğinde bulunan hastalıklarla mücadele eden polifenoller nedeniyle daha sağlıklı bir seçimdir .

Ceviz oldukça faydalıdır

Kuruyemiş tüketiminin kardiyovasküler hastalıklarla ilişkisi üzerine yapılan en kapsamlı klinik çalışma, günde, beş kez veya haftada bir avuç kuruyemişin kalp hastalığı riskini neredeyse %40 azaltabildiğini gösterdi.

Ceviz yağından faydalanmak için kuru bir tavada ateşte kızartabilirsiniz.