Bal Yemenin Faydaları
“Size iki şifâ tavsiye ediyorum: Bal ve Kur’ân.” (İbni Mâce, 3452)
Bal mide ve bağırsak bozukluklarının; mide ve onikiparmak bağırsak ülserlerinin iyileşmesini, dış yaraların kapanmasını kolaylaştırır. Romatizma, kalp, akciğer, karaciğer ve cilt hastalıklarına iyi gelir. Damar sertliği, sinir bozukluğu ve kansızlığa faydalıdır. Bal hem kabızlığı gideren, hem de ishali durduran bir ilaçtır. Bal yemek insanı gençleştirir, genç ve dinç tutar.
Şekeri yüksek olan hastalar da, bir çay kaşığından başlamak şartıyla, her gün 1 tatlı kaşığından bir çorba kaşığına kadar “hakiki” bal tüketebilirler ve hakiki bal tedavisiyle bu hastalıktan kurtulabilirler. Bal, göze ve göz yaralarına merhem, ağız temizleyici ve damar açıcı olarak da kullanılır. Aynı miktarda bal ve ılık suda eritilmiş kaya tuzu, kulağa damlatılırsa, kulağı iltihaptan temizler. Bademcikler şiştiğinde ağızda bal tutmak faydalıdır. Bal, uykusuzluğun en iyi ilacıdır.
Bal, yemek ile birlikte veya yemekten hemen sonra yenirse, tüm şifâ özelliğini kaybeder, alerjik etki yapabilir. Balın fazlası şişmanlatır, tembellik yapar, uykuyu çoğaltır. Tedavi amacıyla bal tüketmek isteyen, her sabah veya akşam aç karnına 1 çorba kaşığı bal yiyebilir. Ancak yenilen bu bal yemek öğünü sayılır; ardından yemek yenmez. Bir diğer seçenek de, sabah ve akşam yemekten önce 1 tatlı kaşığı bal yemektir. Balı parmakla veya tahta kaşıkla yemek peygamber adabındandır.
(Dr. Aidin Sâlih, Gerçek Tıp; Yitik Şifânın İzinde, s. 61,62)
22 Şaban 1438, Mevlâna Takvimi
embedded folder icon
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz