Evden Elektrikli Araba Şarj Etmek Hayal Oldu, Yeni Düzenleme Geliyor
EPDK elektrik faturalarına yeni düzenleme getiriyor
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yürürlüğe konulacak olan yeni elektrik tarifesi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ancak bu düzenleme en çok aracını evden şarj eden vatandaşları üzecek.
Yıllık 4000 kwh Aylık 333 kwh limiti geldi
EPDK tarafından yürürlüğe konulacak olan düzenleme ile beraber yıllık 4.000 kwh'ın üzerinde tüketim yapan abonelerde zamlı tarifeler üzerinden faturalandırılacak. Aylık ortalama 333 kwh'ın üzerinde tüketim yapan vatandaşların elektrik faturalarına ek ücretler yansıtılacak.
Bu oranın altında tüketim yapanlar ise destekleme faaliyetleri kapsamında daha az elektrik faturası ödeyecek.
Elektrikli aracını evden şarj edenlere kötü haber
Elektrikli araçlarında şarj istasyonları yerine evinden şarj eden vatandaşlar çok düşük ücretlerle seyahat edebilme imkanı yakalıyordu. Yapılacak olan bu düzenleme ile beraber maalesef bu avantajlarına veda etmek zorunda kalacaklar.
Söz konusu düzeltmenin 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Söz konusu düzeltmenin 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz