Kızılay'ın amaç dışı faaliyetlerinin araştırılması' önerisine ret geldi

Kızılay'ın amaç dışı faaliyetlerinin araştırılması' önerisine ret geldi

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından çadır satışı ile gündem olan Kızılay'ın "amaç dışı faaliyetlerinin" araştırılması önerisine AK Parti ve MHP'den ret geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremin 3. gününde AHBAP Yardımlaşma Platformuna çadır satışı yapması ile gündeme gelen Kızılay'ın  ikinci el eşya ve gıda yardımı gibi malzemelerini de sattığı iddia edilmiş, bu durumda büyük bir tartışmanın kapısını aralamıştı.

Söz konusu satışlara muhalefetten sesler yükselmiş, konuya ilişkin Kızılay Başkanı Kerem Kınık, çadır satışını doğrulamıştı.

Çadır satışının ardından eleştirilerin odağı haline gelen Kızılay'ın amaç dışı faaliyetlerinin araştırılması için HDP tarafından TBMM Başkanlığı’na Meclis araştırma önergesi sunuldu. Sunulan araştırma önergesi AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde ise şu ifadelere yer verildi:

''AFAD ve Kızılay insani kuruluş olmaktan çıkıp güvenlik kuruluşu gibi ve birer resmi devlet kuruluşu ama yardımdan azade bir niteliğe dönüşmüş durumdadır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu kurumlar siyasi bir yapıya dönüşemezler, kar amacı güdemezler.''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.