Askerlik Sevkleri Ertelendi - Askerlik Yeni Sevk Tarihleri Ne Zaman Açıklanacak?

Askerlik Sevkleri Ertelendi - Askerlik Yeni Sevk Tarihleri Ne Zaman Açıklanacak?

23-25 Kasım 2020 Tarihlerinde Sevke Tabi Yükümlülerin Sevklerinin Ertelenmesi başlıklı Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nce yayınlanan yazılı duyuru, askerlik sevk işlemlerini bekleyenler için sürpriz oldu.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından askerlik sevk tarihlerine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada askerlik sevk işlemlerinin ileri bir tarihe ertelendiği belirtilmiştir.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Pandemi ile mücadele kapsamında 23-25 Kasım 2020 tarihlerinde sevke tabi yükümlülerin sevkleri, 22-24 Aralık 2020 tarihleri arasında icra edilecek şekilde ertelenmiştir. Bu duyuru 7179 Sayılı Askeralma Kanunu'nun 27'nci maddesi gereğince yükümlülere tebliğ mahiyetindedir' denildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise ''Askerlik  görevlerini yapmak üzere 23-25 Kasım 2020 tarihlerinde sevke tabi olan yükümlülerin sevkleri 22-24 Aralık 2020 tarihine ertelenmiştir. Duyuru metnine http://asal.msb.gov.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.'' denilmiştir.

7179 Sayılı Askeralma Kanunu'nun 27'nci maddesi

Yoklama, celp ve sevk duyuruları

MADDE 27 (1) Yoklama, celp ve sevk ile ilgili hususlar, Bakanlık tarafından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve diğer ulusal yayın yapan televizyon ve radyo kanalları aracılığıyla zorunlu yayın kapsamında duyurulur. Ayrıca Bakanlığın resmî internet sitesinde ve e-Devlet sisteminde ilan edilir. Bu duyuru ve ilan yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

(2) Duyurular ulusal yayın yapan televizyon ve radyo kanalları tarafından Bakanlıkça talep edilen tarihlerde ve 19.00-23.00 saatleri arasında en az bir kez yayımlanır. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, duyuruların yayımlandığı kanalları, tarih ve saati Bakanlığa bildirir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.