Vergi Borçlarının Yapılandırılması Nasıl Olacak ?

Vergi Borçlarının Yapılandırılması Nasıl Olacak ?

Kamuajans.com-TBMM tarafından geçtiğimiz günlerde çıkarılan tasarı ile bir çok kalemde af gelirken vergi borcunun nasıl olacağıda yavaş yavaş belli olmaya başladı.İşte belirtilen vergi affının genel ayrıntıları;

 6735 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun

SGK İle ilgili;

2016 yılı Haziran ayı ve önceki aylara ilişkin olup bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan;

• SGK prim alacakları asıllarının tamamının,

• Gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme cezası yerine güncelleme oranı (Yİ-ÜFE), esas alınarak belirlenecek tutarın,

• İdari para cezalarının % 50’si ile fer’ileri yerine güncelleme oranı (Yİ-ÜFE), esas alınarak belirlenecek tutarın,

ödenmesi şartıyla,

• İdari para cezalarının kalan % 50’si,

• Gecikme cezası, gecikme zammı, gecikme faizi gibi fer’i alacakların tamamı,

terkin edilecektir.

• 60 günden fazla borcu olması nedeniyle sağlık hizmetlerinden yararlanamayan sigortalılar, prim borçlarını yapılandırmaları ve ilk taksiti ödemeleri halinde sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayacaklardır. Ayrıca bu sigortalıların cari dönem primlerini de ödemeleri gerekmektedir.

• Genel sağlık sigortalısı olup gelir testi yaptırmayanlara bu Kanunun yayım tarihini takip eden aybaşından itibaren dört aylık süre içinde gelir testine başvurması ve gelirinin asgari ücretin 1/3’ünün altında çıkması halinde (yeşil kart) tescil başlangıç tarihinden itibaren borçları silinecek veya daha alt düzeyde gelir tespiti halinde tescil tarihinden itibaren prim borçları düşürülecektir.

• Gerek mevcut borçlar üzerinden gerekse yeni yapılan gelir testi sonuçlarına göre güncellenen genel sağlık sigortası prim borç aslı, herhangi bir gecikme cezası, zammı, Yİ-ÜFE veya vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 eşit taksitte ödenebilecektir.

• Bu haklardan yararlanmak isteyen borçluların, Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen aybaşından itibaren beş ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunmaları, ilk taksiti veya peşin ödenmesinin istenmesi halinde prim borcunun tamamını Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen aybaşından itibaren altı ay içinde ödemeleri gerekmektedir.

Kamuajans.com/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.