İhtiyaç sahibi ailelere müjde! Ayda 1500tl yardım sağlanacak…

İhtiyaç sahibi ailelere müjde! Ayda 1500tl yardım sağlanacak…

Ekonomik sıkıntılardan dolayı birçok vatandaş geçim sıkıntısı çekmektedir. Birçok kişi asgari ücretle bile geçinemez duruma gelmektedir. Bakanlık müjdeyi verdi…

Birçok aileye 1500tl yardım sağlanacak. Her ay düzenli olarak, geçim sıkıntısı çeken kişilere maaş bağlanacak.

İhtiyaç sahibi ailelere 1500 ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara birçok alanda sosyal yardım sağlayacak. Bakanlık şu anda ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL ödüyor. Bu ödemelerden terör olaylarından etkilenen ve acil yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar yararlanabilmektedir.

Yardım programı giyim, yol, eğitim ve barınma gibi ihtiyaçları kapsıyor. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na şahsen yapılabilir. Başvuru için kimlik belgesi ibraz edilmesi gerekmektedir. terör olayları nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlara sağlanan destekten yararlanabilmek için bakanlığın belirlediği şartların sağlanması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

Dayanışma Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ile bizzat iletişime geçebilir ve gıda konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Başvuruların tam olarak ne zaman başlayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı . Başvurular açıldıktan sonra Sosyal İşler ve Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden vatandaşlarla paylaşılıyor. Resmi internet sitesini takipte kalarak hemen başvuruda bulunabilirsiniz. birçok vatandaşı sevindiren bu haber, bir nebze de olsa ceplerini rahatlatacak. Geçim sıkıntısı çeken tüm vatandaşlar bu destekten faydalanabilmektedir. Her ay düzenli olarak kartlara aktarılacaktır.