Emeklilere,20 bin TL’ye kadar destek ödemesi! Kira, ısınma gibi destek ödemesi müjdesi verildi...

Emeklilere,20 bin TL’ye kadar destek ödemesi! Kira, ısınma gibi destek ödemesi müjdesi verildi...

Emeklilere, kira yardımı, ısınma desteği gibi yeni uygulamalar hayata geçirilerek, emeklilere toplamda 20 bin TL’ye kadar destek ödemesi müjdesi verildi. İşte sizlerle destek projesi ile ilgili bilgiler...

Emekliye destek ödemesi

Emeklilere çeşitli indirim ve birbirinden farklı avantajlar sunan “Emekli Kartı” uygulamasının hayata geçirileceği bilgisi verilirken, Emekli Kartı sayesinde emekliler, gıda, giyim, sağlık ve ulaşım gibi alanlarda indirim fırsatı sunulacağı açıklandı. “Peki kira, ısınma gibi destek ödemesi ne zaman başlayacak? Emekli Kartı uygulaması ne zaman yürürlüğe girecek?” diyorsanız eğer, bu sorularla ilgili henüz resmi bir yanıt gelmedi. Fakat, söz konusu destek ödemelerinin özellikle maaşı 10 bin TL civarında olan emeklilere sunulacağı bilgisine ulaşıldı. Bu kapsamda da söz konusu ödemeler, emeklilerin gelir düzeyi ve yaşadıkları illere göre değişen tutarlarda ödenmesi bekleniyor.

Temmuz ayında emeklilere ne kadar zam uygulanacak?

Temmuz ayında emekliler için önemli adımlar atılacağı beklentisi gündemde büyük bir yer kaplarken, ekonomideki dalgalanmalar en çok etkilenen emeklilere, Temmuz ayında yapılması planlanan maaş zammının enflasyon oranlarına bakarak, geçtiğimiz yıllardaki zam oranlarından daha yüksek olması bekleniyor.

Maaş zammıyla ile birlikte gündeme gelecek 20 bin TL’ye kadar destek ödemesinin emeklilere büyük rahatlık sağlaması bekleniyor.