5G'ye Ne Zaman Geçilecek? 5G Ne Gibi Yenilikler Getiriyor?

5G'ye Ne Zaman Geçilecek? 5G Ne Gibi Yenilikler Getiriyor?

5G - Hepimizin bildiği gibi iletişim dünyası çok hızlı değişiyor, GSM ile başlayan bu değişiklik 2G,3G,4G den sonra 5G teknolojisi ile hayatımızı etkilemeye devam ediyor. 3G'ye geçtiğimiz dönemde başlayan çıkışımız sonrasında 4G'ye geçiş ile şahlanma dönemini yaşamıştı.

 Teknolojinin en büyük devrimlerinden olan GSM hatlarının teknoloji atlamasında 5. aşamaya gelindi. şuan hali hazırda kullandığımız 4G teknolojisi bile bir çok yeniliği sunarken 5G teknolojisinin getirecekleri teknoloji severler tarafından merak ediliyor.

GSM ve 2G nin ardından kavuştuğumuz 3G teknolojisi mobil alanda devrim yaratırken bize mobil telefon ile görüntülü görüşmeyi getirmesi en büyük yenilik olarak görülüyordu. Sonrasında Türkiye'nin kendi çabası ile dünya 4G kullanırken Türkiye'nin 4.5G'ye geçtiğini açıklamıştı. Her ne kadar şuan 4G teknolojine geçmiş olsakta hala günümüzde 3G teknolojisi kullanılıyor.

Önümüzdeki yıllarda tüm dünyanın geçeceği 5G teknolojisi için müjde veren Bilim ve Teknoloji Bakanı tüm Dünya ile birlikte 5G'ye geçeceğimizi açıkladı. İşte o açıklama;

"Dünyadaki ülkeler 5G'ye 2022'de geçmeyi planlıyor. Bizimle birlikte Güney Kore de bu konuda çalışmaları hızlı yürütüyor. Biz 2020'de 5G hizmetini topluma sunmayı planlıyoruz. 5G dediğimiz zaman, daha hızlı, yüksek kapasiteli hızda internet ve iletişim hizmeti ve daha çok sektöre hizmet verme imkanını gündeme getiriyor.

5G Yenilikleri Ne Olacak?

-Dünyanın en hızlı internetine sahip Güney Kore, 4G yerine 5G’ye ağırlık veriyor.

-Ülke geçen sene bu alana 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptı.

-AB ise 2020’de devreye girecek sistem için 8 milyar dolarlık yatırım planlıyor.

-5G’nin 4G’ye kıyasla bin kat daha hızlı olması bekleniyor. n Nesnelerin interneti (IoT) ile birlikte artacak cihaz sayısı ve gereken bant genişliğine sadece 5G cevap verebilecek.

-Akıllı ve insansız araç teknolojisi 5G ve sonrası teknolojilerle mümkün olacak.

-Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi cihazlardaki işletim sistemleri tarihe karışacak.

-Cihazlar işletim sistemi dahil tüm bilgileri bulut bilişim üzerinden alacak. İnternette hız sorunu ortadan kalkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.