Ziya Öğretmene Güvenimiz Tamdır

Ziya Öğretmene Güvenimiz Tamdır

Kamuajans.com – Değerli basın mensupları bilindiği gibi Eğitimci Yazarlar olarak güzel ülkemizin ve devletimizin menfaatlerini ön planda tutmak en önemli hedefimiz ve amacımız olmuştur. Bugüne kadar bu çizgimizden taviz vermedik bundan sonra da vermeyeceğimizi sizlerin aracılığıyla kamuoyuna iletmek isteriz.

Eğitim işleyişinin ve eğitimcilerimizin derdi derdimiz olmuştur. Bu uğraşta elimizi taşın altına koymayı da her zaman bir görev bildik bilmeye de devam edeceğiz. Bakınız 05.02.2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği’ni Resmi Gazete yayımlamıştır. Bu yayımdan sonra yaşananlar bizlere bu açıklamayı yapma gereği hissettirmiştir.

Bugün sizlerin önünde bulunmamızın nedeninin bahsettiğimiz yönetici görevlendirme yönetmeliğinden sonra yaşananların olmamasını dilerdik. Fakat maalesef… Bugün buradayız ve bu cümleleri kuruyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği’nin yayımından sonra çok farklı kesimlerden hatta bakanlığın kadrolu memurlarından Bakanımız Ziya Öğretmeni maalesef ki kişisel bazda eleştiriye varan ifadeler ve mesajlar paylaşılmıştır. Bu söylemlerin özellikle internet medyasına servis edilmesi ise düşündürücüdür…

Ziya Hocamız; göreve geldiğinden bugüne kadar sevgi dilini kullanmış, insanları kucaklamış, sevgi, saygı göstermiştir… #iyikivarsın,#iyikivarsınziyaselçuk gibi hastaglarla milyonlarca insanımız Ziya Hocaya olan saygısını ve sevgisini göstermiştir. Toplumun her kesimince sevilen sayılan bakanımızı yıpratacağını sananlar, Ziya Hocamızın kadrosunu kurmamasından yararlanarak başka hesaplar peşinde olanlara da şunu diyoruz “Sizi herkes biliyor, tanıyor…”

Bu yönetmeliğin bu şekilde çıkarılma amacının halk arasındaki deyimle “üzüm yemek değil bağcı dövmek olduğu” görülmektedir. Yönetmeliğin eksikliklerinin giderileceğini umut ederken sözü fazla uzatmak istemiyoruz. Fakat bu yaşananlardaki amacın kişileri yıpratmak, karalamak, zarar vermek olduğunu biliyoruz. Ziya Öğretmenin bu şekilde yıpratılmasına da izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz.

Bizler dün olduğu gibi bugünde devletimizin çıkarlarını her şeyden üstün tutmaya devam edeceğiz. İşte tam da bu yüzden diyoruz ki; yazımızla, kalemimizle, sözümüzle, duruşumuzla Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK’un yanındayız… Kamuoyuna saygılarımızla.

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.