Uzaktan Eğitim Tekrar Başlıyor

Uzaktan Eğitim Tekrar Başlıyor

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, ara tatilin ardından TRT EBA, EBA ve canlı sınıf uygulamaları, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla yürütülecek uzaktan eğitim sürecine, CovıD-19 salgını nedeniyle 4 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek.

Yüz yüze eğitime geçiş aşamaları, bu süreçte eğitim yapabilecek eğitim kurumları, uzaktan eğitim araçları, öğretmenlerin bu süreçteki durumları gibi konular netleşti.

YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİŞ AŞAMALARI NASIL UYGULANIR?

1. Aşama 21 Eylül 2020 tarihinde ana sınıfları ve ilkokul 1. sınıflardaki öğrencilerin yüzyüze eğitime başlamasıyla başladı. 

2. Aşama 12 Ekim 2020 tarihinde ilkokulların, köy okullarının, 8 ve 12. sınıfların, lise hazırlık sınıfları ile özel gereksinimli çocukların yüz yüze eğitime başlamasıyla başladı. 

3. Aşama 2 Kasım 2020 tarihinde 5 ve 9. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlamasıyla başladı. 

1. Dönem Ara Tatili 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasındaydı.


BU SÜREÇTE HANGİ KURUMLAR YÜZ YÜZE EĞİTİM YAPABİLECEK?

Okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak.

Fiziki imkanları uygun okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eğitimler yüz yüze yapılabilecek.

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ilk defa tanı alacaklar için yüz yüze hizmet verilmeye devam edilecek.


UZAKTAN EĞİTİM ARAÇLARI NELER OLACAK?

Eğitim öğretim, ana noktaları TRT EBA kanalları olmak üzere, canlı sınıf uygulamaları, EBA internet platformu, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla yürütülecek.


UZAKTAN EĞİTİMLE İLGİLİ SORULAR İÇİN HANGİ KANALLAR DEVREDE OLACAK?

Bakanlık tarafından 7/24 devrede olan EBA Asistan, MEB Asistan ve 444 0 632 MEBİM çağrı merkezi aracılığıyla uzaktan eğitimle ilgili tüm sorular yanıtlanacak. 


ÖĞRETMENLERİN UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Bu süreçte öğretmenler de çalışmalarını uzaktan sürdürecek, uzaktan eğitim için okullara gelerek bilgisayar ve kamera gibi araçlardan da yararlanabilecek.

Öğretmenler haftada 1 gün okula giderek uzaktan eğitim süreçlerini değerlendirecek, süreçle ilgili yürüttükleri çalışmaların yönetimsel iş ve işlemleri gerçekleştirecekler.

Öğretmenler, uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücreti almaya devam edecek.


UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE SINAV YAPILACAK MI?

4 Ocak 2021'e kadar hiçbir şekilde sınav yapılmayacak.

4 Ocak'tan sonra ölçme ve değerlendirme faaliyetleri ile ilgili hususlar salgın sürecinin seyrine göre değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacak.

Öğrenciler, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacak.

AA 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.