Üstün Zekalı Ve Yeteneklilerin Tanılanması Cumhurbaşkanlığı Çalışma Başlattı

Üstün Zekalı Ve Yeteneklilerin Tanılanması Cumhurbaşkanlığı Çalışma Başlattı

Kamuajans.com – Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları kurulu tarafından ''üstün zekalı ve yetenekli bireylerin erken aşamalarda tespiti'' için Özel Yeteneklilere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı hazırlandı.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu ile müşterek olarak hazırlamış olduğu “Özel Yeteneklilere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı”nı Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmiştir.

Belgede üstün zekalı ve yetenekli bireylerin erken aşamalarda tespiti; bütün kademelerde zihinsel, akademik, sosyal, duygusal gelişim ihtiyaçlarını karşılayan bireyselleştirilmiş, zenginleştirilmiş ve ileri düzeyli öğretim ortamlarının oluşturulması bu bireylerin milletimizin ve insanlığın geleceğine katkı sağlayabilecek biçimde kabiliyetlerini en etkili şekilde kullanmalarını temin etmek ve beyin göçünün önüne geçebilmek amacıyla istihdam olanaklarının geliştirilmesi hususlarına yönelik öneriler ortaya konulmuştur.

Ayrıca Belgede sürecin her aşamasında ihtiyaç duyulacak nitelikli öğretim kadrosu ve insan kaynağının yetiştirilmesinin yanı sıra uygulamaların en etkili ve istikrarlı biçimde yürütülebilmesi için gerekli kurumsal yapılanmaya yönelik temel önerilere yer verilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.