Üç Artı 1 Gitsin Kadro Gelsin

Üç Artı 1 Gitsin Kadro Gelsin

Sözleşmeli Öğretmenler sosyal medyada toplantı ve ''Üçartı1Gitsin KadroGelsin'' hashtagı altında birçok tweet atıyor. Amaçları ise uzun zamandır hayalini kurdukları kadroya kavuşmak.

Kadro olmadığı için öğretmenin yuvasının yıkıldığını ama herkesin bu duruma kulak tıkadığını belirten sözleşmeli öğretmenler; ''ailemizden 3,5 yıl ayrı kalmak zorunda bırakan bu sistem ne zaman son bulacak?'' diye soruyor.

''Ya iş ya eş'' şeklinde bir seçenek ile bir tercih yapmak zorunda bırakıldıklarını söyleyen sözleşmeli öğretmenler ''bize neden bu sistem hala diretiliyor?'' diye soruyor.

Sözleşmeli istihdamın maddi manevi temel hak kayıplarına sebep olduğunu ifade eden sözleşmeli öğretmenler; statü farklılıkların ortadan kaldırılması; eşit işe eşit hakların sağlanması ve bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılması için, tüm sözleşmelilere KADRO verilmesi gerektiğini savundu.

Sözleşmeli sistem gelmeden önce tüm özlük haklarının aynı olacağı yönünde bir söylemi hatırlatan sözleşmeli öğretmenler; ''en önemli özlük hakkımız olan AİLEMİZİ aldınız. Tüm özlük haklarımız için kadro şart. Anayasada koruma altında olan aile birliğimizi sağlamak istiyoruz artık. Kilometrelerce uzaktan aile olunmuyor.'' diyor.

Aynı twitter etkinliğinde bir araya gelen sözleşmeli öğretmenler; ''yeni reformlar yüzyıl planı üzerinde yapılmalıdır. Reformların içeriğinde hiçbir mağduriyet olmamalıdır. Sözleşmeli personel sistemi birçok mağduriyete sebep oluyor. Atılacak adımlarda hiçbir şekilde bu sistem bulunmamalıdır. Lütfen sesimizi duy reis ailemizi istiyoruz. Eşi özel sektörde çalışan sözleşmeli öğretmenler aile birliği hakkı istiyor.3-4 yıl devlet eliyle ayırılmamalı.'' diyorlar.

Öğretmenlerin artık gerçek anlamda kendini değerli hissetme zamanı gelmeli, hükümet öğretmene verdiği sözü tutmalı. Öğretmen sözleşmeli olamaz. Gelecek kaygısı, aile kaygısı, çocuklarından ayrı olmanın üzüntüsü varken öğretmenden verim almak imkansız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.