Teşvik Uygulaması Önerisi Hayata Geçirilmelidir

Teşvik Uygulaması Önerisi Hayata Geçirilmelidir

Sözleşmeli istihdam modeline dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eş durumu mağdurlarının sorunlarına kulak verilmesini istedi.

Sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı verilmemesinin aile bütünlüğünü bozduğuna, Anayasa hakkı ihlali olduğuna vurgu yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Konuyla ilgili önerimiz şudur: Mahrumiyet derecesine göre bir brüt asgari ücret ile iki brüt asgari ücret arasında değişen oranlarda Zorunlu Hizmet Tazminatı getirilsin. Dolayısıyla öğretmenler, ‘Elverişsiz koşullarda çalışıyorum ama devletimiz de yaptığım fedakârlığı görmezden gelmiyor’ diye düşünsün, Bu hem öğretmenlerimize maddi anlamda katkı sağlar hem de onların çalışma motivasyonu artırır. Kaldı ki Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz. Bu uygulama OHAL döneminde bir süre uygulandı. Nitekim asker ve polisler için de bu uygulama hala devam ediyor. Zorunlu Hizmet Tazminatı önerimizin 2023 Vizyon Belgesinde teşvik adı altında yer bulması da haklılığımızı ortaya koyuyor. Şimdi yapılması gereken; kamuoyuna açıklanan teşvik uygulamasını hayata geçirmektir, Mahrumiyet bölgelerinde öğretmen istikrarını; öğretmenleri esir etmeden, aile bütünlüklerini bozmadan, çalışma şevklerini kırmadan sağlamış oluruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.