Okulların Tatil Süresi Uzatılıyor Mu?

Okulların Tatil Süresi Uzatılıyor Mu?

Haber Global Ankara Temsilcisi Tuba Atav'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına dair bir açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Hastalıkla ilgili ne zaman pik yapacağı vs bizim konuşmamız doğru değil, bu bir bilim alanı. Bilim Kurulu ile istişare halindeyiz, yarın bir toplantımız olacak. Toplantı sonucunda bir değerlendirme yapılır. Önemli olan veriye dayalı yapılması. Somut verilere göre bir karar vereceğiz. Sınıf geçme ile ilgili de çalışılıyor. Tüm sorular  masada çözümleri de çalışılıyor. Birden bire bütün senaryoları açıklamak bir karmaşa yaratır, şimdi hiç gerek yok.'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs salgını ile ilgili bakanlar ile görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'la yaptığı görüşmede, okulların uzatılmasıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a hitaben "Bilim Kuruluyla görüşün, işin ehli onlar, ne diyorlarsa yapalım" diyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, görüşmede okulların tatilini uzatmak istiyoruz dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda Bilim Kurulu'nun görüşlerini dikkate alın dedi.

Bilim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Ateş Kara, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 1,5-2 aylık sürecin çok önemli olduğunu, okulların kapalı tutulmasının koronavirüs enfektesini %45 civarında azaltacağını vurgulamıştı. Çeşitli bilim kurulu üyeleri de önümüzdeki 1,5-2 aylık sürecin çok kritik olduğunu ifade etmektedir.

Dolayısıyla okulların 6-8 hafta daha uzatılması gündeme gelebilir. Öte yandan okul tatili 1-2'şer haftalık olarak parça parça koronavirüsün seyrine göre de uzatılabilir. Okul tatilinin 8 hafta gibi bir süre uzatılması 2019-2020 eğitim öğretim yılının 2. yarıyılının tamamen kapanması anlamına gelmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.