Öğretmenlerin Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği Yükseltilmelidir

Öğretmenlerin Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği Yükseltilmelidir

Kamuajans.com – Her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen bu ödenek, derhal yükseltilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı, her eğitim öğretim yılı başında toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen eğitim öğretime hazırlık ödeneklerini eylül ayı içerisinde öğretmenlere ödemektedir.

Ödenen miktarlara toplu sözleşme görüşmelerinde yapılan 50-100 TL gibi komik artırımlar, bu ödeneği yıldan yıla sembolik hale getirmiştir. Dolayısıyla daha da sembolik hale gelmeden bir çözüm bulunmalıdır.

 Özellikle koronavirüs pandemisi yaşadığımız şu günlerde elektronik cihazların, internet erişiminin ve canlı ders yapabilmek için gerekli ekipmanların oldukça pahalı olduğu göz önüne alındığında verilen ödeneğin miktarının ne kadar vahim olduğu görülmektedir.

 Dolayısıyla öğretmenlerin eğitim öğretime hazırlık ödeneği pandemi tamamen bitene kadar yıllık 2 net maaş, pandemi bittikten sonra ise yıllık 1 net maaş olarak yeniden düzenlenmelidir.

 Öğretmenler, 2021 yılının yaz aylarında 6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde masaya oturacak yetkili sendikadan artık dişe dokunur bir kazanım elde etmesini beklemektedir.

 Mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.