Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünden “Telafide Ben De Varım” Programıyla İlgili Açıklama

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünden “Telafide Ben De Varım” Programıyla İlgili Açıklama

MEB Mesleki ve teknik eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yazıda 21 Haziran- 02 Temmuz 2021 tarihleri arasında ilgi (a) Yönetmelik ve ilgi (b) yazı doğrultusunda mesleki ve teknik ortaöğretim okullarımızda sorumluluk ve mazeret sınavlarının tamamlanması, destekleme ve yetiştirme /takviye kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilmesi istendi.

MEB Mesleki ve teknik eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yazıda "Bilindiği üzere Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda 2020-2021 eğitim öğretim yılı faaliyetleri, Covid-19 salgını nedeni ile alınan tedbirler doğrultusunda yüz yüze ve uzaktan eğitim yapılarak yürütülmüş olup, ilgi (c) yazıda 2020-2021 eğitim-öğretim yılı yıl sonu işlemleri ile ilgili açıklamalara yer verilmiştir.

Bu kapsamda, 21 Haziran- 02 Temmuz 2021 tarihleri arasında ilgi (a) Yönetmelik ve ilgi (b) yazı doğrultusunda mesleki ve teknik ortaöğretim okullarımızda sorumluluk ve mazeret sınavlarının tamamlanması, destekleme ve yetiştirme /takviye kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilmesi, 18 Haziran 2021 tarihinde not girişleri tamamlanmış olan öğrencilerin karnelerine dijital ortamda ulaşabilmeleri sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca “Telafide Ben de Varım” Programı yaz uygulamasının başvuru, planlama iş ve işlemleri ilgi (ç) Esaslar doğrultusunda 21 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

05 Temmuz- 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında “Telafide Ben de Varım” Programı yaz uygulaması kapsamında; fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanlarında gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda uygulanmak üzere hazırlanan etkinlik kitapları da kullanılacak olup söz konusu etkinlik kitaplarına https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecektir. Ayrıca “Telafide Ben de Varım”Programı yaz uygulaması faaliyet planına "Alan Zümre Öğretmenler Kurulu" tarafından hazırlanıp, okul müdürlüklerince onaylanan uygulama etkinlikleri de dahil edilebilecektir.

“Telafide Ben de Varım” Programı kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların Genel Müdürlüğümüze bağlı tüm okul müdürlüklerine duyurulması ve yapılacak işlemlerin ilgi (ç) Esaslar doğrutusunda titizlikle yürütülmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." ifadeleri kullanıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.