MEB Unvan Değişikliği Sınavı İle İlgili Takvimi Yayınlayarak Yeni Süreci Başlatmalıdır

MEB Unvan Değişikliği Sınavı İle İlgili Takvimi Yayınlayarak Yeni Süreci Başlatmalıdır

Kamuajans.com – Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı en son 2015 yılında yapılmış ve ne yazık ki aradan geçen 5 yıllık sürede yeni bir sınav yapılmamıştı. Oysa Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen dışındaki kadrolarda çalışan personel tam 5 yıldır bu sınavın yapılmasını sabırsızlıkla beklemekteydi.

Türk Eğitim-Sen olarak konuyla ilgili Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunmuş ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın daha fazla zaman kaybedilmeden yapılmasını talep etmiştik. Milli Eğitim Bakanlığı da çağrılarımıza cevap vermiş ve sınavın 6 Aralık 2020 tarihinde yapılacağını açıklamıştı.

Ancak 6 Aralık tarihinde yapılması planlanan MEB Merkez ve Taşra Teşkilatı Unvan Değişikliği Sınavı salgın koşulları nedeniyle ertelenmişti. Bu süreçte yine sendikamız 3 Aralık 2020 tarihinde Bakanlığa yazı göndermiş ve ileri tarihe ertelenen Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Unvan Değişikliği Sınavının ileride yapılacağı tarih belirlenene kadar, sınava başvuru yapamayan ya da sınav başvuru şartlarını henüz sağlayan adaylara da başvuru hakkı tanınması hususunda talepte bulunmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ÖSYM tarafından yapılacak sınavlar başta olmak üzere birçok sınavın tarihlerinin güncellendiğini ve ilan edildiğini hatırlatarak, Unvan Değişikliği Sınavı ile ilgili takvimin de bir an önce yayınlanmasını istedi. Geylan açıklamasında, “6 Aralık 2020’de yapılacak olan MEB Merkez ve Taşra Teşkilatı Unvan Değişikliği Sınavı salgın koşulları nedeniyle ertelenmişti. Birçok sınava dair güncellenmiş tarihlerin ilan edildiği bugünlerde MEB bir an önce sınav takvimini yayınlayarak yeni süreci başlatmalıdır” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.