MEB'den İlkyardım Eğitimi Kursu Yazısı (1 Mart 2021)

MEB'den İlkyardım Eğitimi Kursu Yazısı (1 Mart 2021)

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından E-43501582-774.01.01-21456463 sayılı 01 Mart 2021 tarihli İlkyardım Eğitimi Kursu konulu resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Bakan a. Adnan BOYACI imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımızca, öğrenci, öğretmen ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla başlatılan "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi kapsamında öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik "İlkyardım Eğitimi Kursu"nun mahalli hizmetiçi eğitim faaliyeti olarak düzenlenmesi 21.01.2021 tarihli ve 19463204 sayılı yazımız ile bildirilmiştir.

Bu kapsamda; eğitimlerin standart eğitim programı doğrultusunda; mahalli yüz yüze hizmetiçi eğitim faaliyeti olarak düzenlenmesi "İlkyardım Eğitimi Kursu"nun eğitim faaliyetinin bütünlüğü muhafaza edilerek ilk 8 saatlik teorik eğitim kısmının Covid-19 salgını koruma tedbirleri kapsamında online/canlı bağlantı yoluyla yapılması, eğitim programının uygulamalı olması nedeniyle ek programda yer alan uygulama kısmının ise Covid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda ilk yardım eğitim merkezlerinde ileri bir tarihte gerçekleştirilmesi ifade edilmiştir.

Söz konusu programın, online/canlı yapılan 8 (sekiz) saatlik bölümünün Valiliğinizce uygun görülmesi hâlinde Covid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda eğitimin tamamının yüz yüze mahalli eğitim faaliyeti olarak yapılabileceği hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.