MEB'den Fiziksel Aktivite Uygunluk Karnesi Eğitimleri Yazısı

MEB'den Fiziksel Aktivite Uygunluk Karnesi Eğitimleri Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Fiziksel Aktivite Uygunluk Karnesi Eğitimleri konulu resmi yazı yayımlandı. Buna göre öğrencilere fiziksel aktivitelere uygunluk karnesi verilecek.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı: 20880154/136/1156072

Konu: Fiziksel Aktivite Uygunluk Karnesi Eğitimleri

27.01.2017

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: a) 26.04.2016 tarih ve 4688166 sayılı Bakanlık Makam Onay yazısı

b) Sağlık Bakanlığının (Türkiye Halk Sağlığı Kurumu) 17.02.2016 tarihli 23248055/323-43775 sayılı yazısı

Fiziksel Aktivite Uygunluk Karnesi, beden eğitimi dersi müfredatında fiziksel etkinliklere katılım için gerekli fiziksel becerileri oluşturmak, öğrencilerde fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak, sağlıklı bir yaşam tarzı sağlayan bireysel farkındalık için bilgi, beceri ve tutum geliştirmek amacı ile ilgi (b) yazı çerçevesinde hazırlanmıştır.

Fiziksel Aktivite Uygunluk Karne Uygulaması, ilgi (a) Onay doğrultusunda Türkiye genelinde (resmi-özel) ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci dönemlerinde olmak üzere yılda 2 kez düzenlenecektir. Uygulamada öğrencilerin mekik, şınav, otur-uzan esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümü yapılarak değerlendirilecektir. Fiziksel Aktivite Uygunluk Karnesi öğrenci karnesindeki beden eğitimi ve spor ders notunu etkilemeyecek ve çocuklara ait bilgiler gizli tutularak her çocuğun kendi ailesiyle paylaşılacaktır. e-Okul veri tabanından velilerin diğer karne notlarına erişimleri gibi fiziksel uygunluk karnesine de ulaşımları sağlanacaktır.

Bu kapsamda, Türkiye genelinde 12 bölgede, 81 il'den 7413 beden eğitimi ve spor dersi öğretmenine fiziksel aktivite uygunluk karnesi eğitimi verilmiştir. Eğitim alan öğretmenler illerinde görev yapan diğer öğretmenlere eğitim verecektir.

İl/İlçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak program dahilinde ilinizde görev yapan ve fiziksel aktivite uygunluk karnesi eğitimine katılan öğretmenler tarafından eğitme katılmayan beden eğitimi ve spor dersi öğretmenlerine, https://okulsagligi.meb.gov.tr/ adresinde Dökümanlar bölümünde yer alan fiziksel aktivite uygunluk karnesi eğitime katılan öğretmen sayılarının Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ercan DEMİRCİ

Bakan a.

Müsteşar Yardımcısı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.