Matematik Öğretmenlerine Çağrı: Kendinizi Sevdirin

Matematik Öğretmenlerine Çağrı: Kendinizi Sevdirin

Kamuajans.com – Matematikçiler Derneği Başkanı (MATDER) Prof. Dr. Ömer AKIN; “Ders başarısı, öğretmenlerin öğrencilerine kendilerini sevdirmesiyle gerçekleşir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No.lu Şube Başkanlığı tarafından hazırlanan; “Eğitim Söyleşileri”nin bu haftaki misafiri Matematikçiler Derneği Başkanı (MATDER) ve TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer AKIN oldu.

Matematik dersinin önemi ve sevdirilmesine yönelik yıllardır, yılmadan MEB işbirliğiyle “Kâinatın Dili Matematik” konferansları düzenleyen MATDER Başkanı Ömer AKIN, söyleşisinin başında “Milletlerin kalkınması, bağımsızlıklarının korunması ve dünyada söz sahibi olmaları, eğitimlerinin milli, kültürel ve ilmi olmasına bağlıdır” diyerek, eğitimin yerli ve millî olması gerekliliğine dikkat çekip, tüm taraflara kısa, fakat etkili mesajlar verdi.

TOBB Öğretim Üyesi AKIN; “İnsanı eğitme işinin bir görevin ötesinde bir aşk olduğunu, öğretmen ve veli hiçbir zaman gözden kaçırmamalıdır” diyerek, başarıya giden yolda fedakârlığa ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

MATDER Başkanı AKIN, öğretmen, öğrenci ve velilere seslenerek, başarının üç sırrının sabır, güleryüz ve hoşgörü olduğunu ve bunun davranışlarla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Okul idarelerinin, öğrencilerle ilgili kararlarında önyargılı olunmamasını tavsiye eden MATDER Başkanı AKIN, “Okul idareleri öğrenciler hakkında karar vermeden önce, mutlaka aileleri ile görüşüp öğrenci hakkında bilgi almalıdırlar” dedi.

Ailelere de seslenen AKIN; “Özellikle ebeveynler çocuklarına özgüvenleri sağlanacak şekilde davranmalı ve çocuklarını aşırı korumacılıktan vazgeçmelidirler” uyarısında bulundu.

Öğretmenlerin öğrencilerin seviyelerine göre derse hazırlanmaları gerektiğini vurgulayan AKIN; “Dersin hocasının ve öğrencilerinin dikkatlerini en az yüzde elli kaybettiren cep telefonları ile derse girilmemelidir” dedi.

TOBB Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer AKIN; “Eğitimde ve insan yetişmesinde imkânsızdır, yapamam vb. düşünceye yer yoktur. Öğretmen ve çocuğun ailesi omuz omuza verip çocukları nasıl yetiştirmeliyiz? sorusuna ortak cevap bulmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

Söyleşinin soru/cevap bölümünde bir öğretmenin, Türkiye’nin PİSA gibi uluslararası sınavlarda neden başarısız olduğu sorması üzerine AKIN; “Matematik dersi başarısı, öğretmenlerin, öğrencilerine kendilerini sevdirmesiyle başlar, öğrenci öğretmenini severse, dersi de sever ve başarı da zaten gelir, bu tüm dersler için geçerlidir” dedi.

Program sonunda Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No.lu Şube Başkanı Yüksel HAŞLAK, Prof. Dr. Ömer AKIN’a yapmış olduğu bilgi paylaşımı ve eğitimin taraflarına yönelik verilen etkili mesajlar sebebiyle teşekkür ederek günün anısına, plaket takdim ederek, bu tür etkili eğitim söyleşilerine devam edeceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.