Malum Yayın Organlarının İdeolojik Saplantıları Tekerrür Etmiştir

Malum Yayın Organlarının İdeolojik Saplantıları Tekerrür Etmiştir

Eğitim Bir Sen Gölbaşı İlçe Temsilcisi Akif Torun bazı basın yayın organlarında çıkan haremlik selamlık öğretmen yemini başlıklı habere tepki göstererek " Gölbaşı ilçemizde stajını tamamlayan öğretmenlerimizin yemin töreni üzerinden ideolojik saplantılarını dile getiren bu sözde basın yayın organları basın yayın ilkelerini yok sayan, doğru haber kaynağı olmaktan uzak yaklaşımlarını bir kere daha sergilemiştir" dedi.

"Haber konusu edilen yemin töreni her yıl öğretmenler gününde geleneksel olarak düzenlenen ve belirlenmiş protokol kuralları çerçevesinde uygulanan sembolik bir etkinliktir. Bu etkinliğin haber konusu olması yapılan bir protokol yanlışından ziyade haberi yazan güruhun toplum mühendisliği merakından kaynaklanmaktadır" şeklinde konuşan Akif Torun " bu sözde basın yayın organları 28 Şubat ve benzeri darbe dönemlerine duydukları hasret ve özlemlerini toplumsal değer ve yargılardan uzak, aşağılayıcı ve ayrıştıran dilleri ile bir çok defa ifade etmişlerdir. Bundandır ki bu güruhun tavrı yeni bir durum değil ideolojik saplantılarının tedaviye muhtaç bir tekerrürüdür" dedi.

Gölbaşı'nın eğitim öğretimde aldığı mesafenin herkesin malumu olduğunu, ilçede yapılan çalışmalarla huzur ve barış ortamının sağlandığını dile getiren Torun, "Söz konusu haberin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kasıt gözetilerek çıkarılmış olduğunu ve öğretmenlere karşı saygısızlığın bir tezahürü olduğunu düşünüyoruz. Öğretmenlerimiz kendilerine ayrılan bu özel günde takdir ve teveccüh beklerken malum yayın organlarının ideolojik saplantıları tekerrür etmiştir. Eğitim Bir Sen Gölbaşı İlçe Temsilciliği olarak gerek değer yargılarımız gerekse eğitim öğretim faaliyetlerimiz hususunda yapılan barışımıza ve huzurumuza kast eden bu ve benzeri kasıtlı ve art niyetli propagandanın her zaman karşısında dimdik duracağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.