Kronik Rahatsızlığı Olan Öğretmenlerin Seminere Katılma Durumu

Kronik Rahatsızlığı Olan Öğretmenlerin Seminere Katılma Durumu

24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak 2020 Ağustos Mesleki Çalışma (Seminer) için sayılı günler kaldı. Seminerlerin okullarda yapılması kararının ardından kronik rahatsızlığı olan öğretmenler seminere katılıp katılamayacağı konusunu merak ediyor.

Kamuajans.com - Kronik hastalığı olan öğretmenler idari izinli sayılacak olup, seminer çalışmalarına katılmayacaktır. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 16833931-903.05.03-E. 7259041 sayılı 1 Haziran 2020 tarihli Normalleşme ve Alınacak Tedbirler konulu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda ''Bir örneği ekte gönderilen 29.05.2020 tarihli ve 2020/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, Covid-19 salgını kapsamında 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında normalleşme ve alınacak tedbirler belirlenmiştir. Bu çerçevede Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personel 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren, önceden olduğu şekilde görev yerlerinde çalışmaya başlayacaktır. Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında bulunanlar, 19 Haziran 2020 tarihinden sonraki süreçte ilgi Genelge kapsamında değerlendirilecektir.

Bu süreçte personelden; yöneticiler hariç olmak üzere 60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı (sağlık kurulu raporu, e-nabızdan alınacak belge veya ilaç raporlarıyla bu durumlarını belgelendirenler) bulunanlar idari izinli sayılacaktır.

Bu süreçte idari izinli sayılanlar görevlerini fiilen yerine gelirmiş sayılacak; mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır. Bu kapsamda bulunan personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetlerine ihtiyaç duyulanlar, çağrıldıkları anda görevlerine dönecektir.

Diğer taraftan Bakanlığımız personelinin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile araçlarının dezenfekte işlemlerinin yapılması hususunda bütün birimler gerekli tedbirleri alacaktır.'' denilmiştir. 

29 Mayıs 2020 Tarihli ve 31139 Sayılı Resmi Gazete 1. Mükerrer'de yayınlanan COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler ile İlgili 2020/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde ''COVID-19 salgını ile mücadele amacıyla yürürlüğe konulan 13 Mart 2020 tarihli ve 31067 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Kamu Görevlilerinin Yurt Dışına Çıkış İzni'' konulu 2020/2 sayılı Genelge ile 22 Mart 2020 tarihli ve 31076 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler'' konulu 2020/4 Sayılı Genelge 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırılmıştır.

Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadrı ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır. İdari izinli sayılanlar bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak; bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu süreçte tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması hususunda gerekli tedbirler alınacaktır.'' denilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.