Hava Durumu

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde neler oluyor?

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Neler Oluyor? Pusula'ya ulaşan mektupta çok çarpıcı ayrıntılar var. Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin konuyla ilgilenmesi isteniyor

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2022 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2022 22:38
https://www.kamuajans.com/
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde neler oluyor?

İşte Pusulaya ulaşan o mektup…

Son zamanlarda Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğündeki karmaşa durumu hala devam etmektedir. Bunun yanında hoş olmayan olaylar ve gelişmeler hız kesmeden sürdürülmektedir.

1- Milli Eğitim Müdürlüğünde kadrosu olmadığı halde görevlendirilen A. Y. Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı olarak 2 ay önce görevlendirilmesine rağmen neden hala ilişiği kesilmiyor. Neden kararname 2 aydır tebliğ edilmeden bekletilmektedir, neden hala önem arz eden ihale ve atamalarda görev- verilmektedir. A.Y. daha ne kadar bekletilecektir, bu uygulama ne kadar yasaldır.

2- Gençlik Spor İl müdürlüğünde Şube müdürü olarak valilik tarafından görevlendirilen H. Ü. Bakanlığın görevlendirmenin iptal edilmesi hakkında yazısı olmasına rağmen neden hala asli görevine döndürülmemiştir. Neden farklı uygulama yapılmış ve kişiler kayırılmıştır.

3- 2012-2013 eğitim öğretim yılı için ilkokullarda ve ortaokullarda taşımalı sistemde olan öğrenciler için sulu yemek ihalesi yapılmıştır. Ancak çeşitli itirazlar sonucu sözleşme imzalanamamıştır. Sorumlu idareciler itiraz olacağını düşünüp tedbir almayıp yıllık izine çıkmıştır. Son güne kadar ilkokullarda ve ortaokullarda taşımalı sistemde olan öğrenciler için yemek ihalesi için çalışma yapmayan idare Son gün Kamu İhale Kanununun hangi maddesine göre bir günde ilan ve duyuru yapmaksızın ihale yapmıştır. Yapılan yaklaşık 750-800 bin liralık ihaleye kimler çağrıldı. İhale sulu yemek üzerine çıkılmasına rağmen öğrencilere neden kuru gıda verilmektedir. Kimler bu ihalede kayrılmıştır, kimler menfaat sağlamıştır. Yaz boyunca hiçbir çalışma yapmayan idare ve ihaleye itirazı edilmesine rağmen tedbir almayıp yıllık izine çıkan idareciler hakkında ne yapılmıştır. Sıcak yemek yerine kuru gıda vererek minik öğrencileri zorda bırakan idareciler acaba kendi çocukları bu durumda olsa ne yaparlardı.

4- 21 Temmuz 2012 Tarihli ve 28360 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine eklenen "Ek Madde 1 -Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz." hükmü bulunmasına rağmen Atatürk Lisesinde norm fazlası edebiyat öğretmenleri varken okullara ücretli edebiyat öğretmeni görevlendirmesi yapılarak yönetmeliğe açıkça aykırı hareket edilerek bazı kişiler görevlendirilmiş, devlet zarara uğratılmıştır. İnceleme yapılması durumunda diğer branşlarda da benzer durum görülecektir.

5- Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı H. O.imzalı cevap yazısında "Ar-Ge, bilgi işlem, kitap komisyonu ve benzeri komisyonlarda çalışan geçici görevlendirme öğretmenler kadrolarının bulunduğu okullarda maaş karşılığı ders saatini tamamlamak ve görevlerini aksatmamak şartı ile istedikleri takdirde bu komisyonlarda yeniden görevlendirilebilecektir" denilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

Bunlar da ilginizi çekebilir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.