Her 100 öğrenciye 1 pdr öğretmeni düşmeli

Her 100 öğrenciye 1 pdr öğretmeni düşmeli

Her 100 öğrenciye 1 pdr öğretmeni düşmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 45 bin öğretmen ataması duyurusunu yaptı. 2022 KPSS puanıyla gerçekleşecek olan atamada öncelik deprem bölgesine verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yapmış olduğu açıklamada 2023 öğretmen atamalarında her okula en az 1 pdr öğretmeni olacak şekilde öncelik vereceklerini ifade etmişti.

Bakan Özer: 4 İlde Okullar Kademeli Olarak Açılacak

Konu hakkında Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan açıklama geldi.

Bengütürk Tv'ye açıklamalarda bulunan Genel Başkan Geylan şu ifadeleri kaydetti:

'' Bu psikolojik tahribat sadece afetin yaşandığı 10 ilde oluşmadı. 85 milyon vatandaşımız depremin olumsuz etkilerini yaşıyor. Biz bu çağrıyı yapmıştık. Kesinlikle okullarımızdaki pdr öğretmenlerimizin normları düzenlensin. Her 100 öğrenciye 1 norm düşecek şekilde bu kadroları arttıralım şeklinde biz talepleri dile getiriyoruz. Milli Eğitim Bakanı da bu konuda yapacakları adımları zaman zaman dile getiriyor ki bu doğru bir yaklaşımdır. 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Bu atamada da kontenjanlar belirlenirken bu hususlara da dikkat edilmesi lazım.''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.