DYK Kurslarında Yüz Yüze Eğitim Kararı Verildi

DYK Kurslarında Yüz Yüze Eğitim Kararı Verildi

MEB tarafından illere gönderilen yazıda DYK Kurslarının Yüz Yüze eğitime geçilmesi istendi. MEB tarafından illere bugün gönderilen resmi yazıya göre, 8 ve 12. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik isteğe bağlı olarak açılan DYK kursları yeniden açılacak.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında Bakanlığımıza bağlı resmi okulların 8 ve 12 nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik isteğe bağlı olarak açılan, ilgi (b) Yönerge ve ilgi (c) Kılavuz hükümleri doğrultusunda yürütülen destekleme ve yetiştirme kurslarındaki yüz yüze eğitim faaliyetleri 22.01.2021 tarihinden itibaren tekrar başlatılacaktır.

Bu kapsamda kurslarda, öğrenci/kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek olup bir sınıf/grupta bulunması gereken en fazla öğrenci/kursiyer sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecektir. Kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanların, ilgi (a) Yönetmelik çerçevesinde salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalmaları sağlanacaktır.

Kurslardaki iş ve işlemlerin ilgide kayıtlı mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülmesi, Covid-19 salgınıyla ilgili verilen mücadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere ilgi (R) Kılavuzda belirtilen hususlara titizlikle uyulması hususunda;

Bilgilerinizi ve geregini rica ederim.

Ziya SELÇUK

Bakan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.